Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ασύγκριτη βαρβαρότητα: «Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενόψει ενός πιθανότατου πολέμου στο Ιράκ. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι "Sanday Times", οι στρατιωτικοί σχεδιαστές της χώρας προετοιμάζουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Βαγδάτης τέτοιας ασύγκριτης δριμύτητας, που κορυφαίοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου πιστεύουν ότι ένας χερσαίος πόλεμος θα μπορούσε να κερδηθεί εντός δύο ημερών» (Αμαλία Νεγρεπόντη -ΝΕΑ).

Με άλλοθι τον ΟΗΕ...«Η αμερικανική στάση προκαλεί ερωτήματα. Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Σαντάμ. Συμπεριφέρονται σαν να έχει ήδη καταδικαστεί και εκκρεμεί η εκτέλεση της ποινής. Παίζουν με τους όρους του ΟΗΕ, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες των ενόπλων τους δυνάμεων» (Από το σχόλιο της Deutsche Welle -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Μεταπολεμικά σενάρια: «Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το μεταπολεμικό σενάριο των ΗΠΑ για ένα σταθερό Ιράκ στηρίζεται στην αντίληψη περί αυτόνομων περιοχών, ή "οντοτήτων", όπως τις οραματίζονται οι Κούρδοι του Βόρειου Ιράκ... Αν και η Ουάσιγκτον έχει φροντίσει για την εκπαίδευση των κ. Ταλαμπανί και Μπαρζανί, ο τελευταίος δείχνει να είναι ο μεγαλύτερης σημασίας παίκτης, κατά το ότι το KDP (σ.σ. το κόμμα του) ελέγχει τα σύνορα με την Τουρκία, απ' όπου και θα αρχίσουν οιεσδήποτε κινήσεις προς το Βόρειο Ιράκ και τα κοιτάσματα πετρελαίου του Κιρκούκ» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Από το πεζοδρόμιο..: «Οπως και στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές μπορεί να καταλαμβάνουν το ήμισυ του οδοστρώματος επιτρέποντας έτσι (έστω και με κάποιον περιορισμό) την κυκλοφορία» (Σταύρος Ψυχάρης -ΒΗΜΑ της Κυριακής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ