Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πανάκεια η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Συγκρατημένος σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία εμφανίστηκε αυτή τη φορά, σε συνέντευξή του στην «Αυγή», ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, μετά τη διάψευση από τους στρατοκράτες της Αγκυρας των υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων, που είχε διατυπώσει για τα δρώμενα στη γείτονα χώρα, αμέσως μετά τη λήξη της επίσκεψής του εκεί και την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, η συνέντευξή του κινείται στην πεπατημένη των πανηγυρισμών για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των πολεμικών κραυγών εναντίον του ΚΚΕ. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος διαπιστώνει λοιπόν πως η Τουρκία βρίσκεται σε μετάβαση, γεμάτη αντιφάσεις και πως συμφέρον της Ελλάδας είναι να μην επικρατήσουν δυνάμεις, που θα ανακόψουν την εξέλιξη προσαρμογής και εναρμόνισης της Τουρκίας με την Ευρώπη και ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει πολιτική στήριξης και ενθάρρυνσης των εξελίξεων στην Τουρκία.

Κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο και την ηγεσία του ΣΥΝ συνολικά, στην Κοπεγχάγη η Ελλάδα κατήγαγε έναν πραγματικό θρίαμβο, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όχι μόνο είναι καθεαυτή μια επιτυχία, αλλά θα επιδράσει ευεργετικά στην επίλυση του πολιτικού προβλήματός της. Στη συνέντευξη αυτή, η θέση επαναλαμβάνεται και ορμώμενος απ' αυτή ο Ν. Κωνσταντόπουλος επιτίθεται στο ΔΗΚΚΙ, ή, πιο συγκεκριμένα, σε όσους «έσπευσαν να συγκροτήσουν πατριωτική κίνηση». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν έχει καμία επιφύλαξη να δηλώσει ότι διαψεύστηκαν όσοι «σεναριολογούσαν» και «κινδυνολογούσαν», αφού κατά τη γνώμη του η ένταξη της Κύπρου είναι «επιτυχία», οι διατυπώσεις «είναι σαφείς» και «απόψεις που προσπαθούν να μετριάσουν τη θετική αυτή έκβαση ή να αμφισβητήσουν την απόφαση κάνουν λάθος». Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ν. Κωνσταντόπουλος λέει πως οι διαφορετικές φωνές ισοδυναμούν με υποστήριξη της πολιτικής του Ντενκτάς!

Στα πλαίσια αυτά ο Ν. Κωνσταντόπουλος επιτίθεται και στο ΚΚΕ, του οποίου τις πολιτικές θέσεις τις ερμηνεύει όπως τον συμφέρει, επιχειρώντας να τις παρουσιάσει και ως αποδοκιμασία του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Προσάπτει στο ΚΚΕ «εθνικίζουσα λογική», αλλά και «απόρριψη των πάντων» που κατά τον ίδιο ισοδυναμεί με «υποστήριξη της παραμονής στα σημερινά δεδομένα που παγιώνουν το διαμελισμό του νησιού». Τολμά δε να μιλά και εξ ονόματος των μελών του ΚΚΕ, τα οποία η «ηγεσία τα ταλαιπωρεί και τους προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αρκείται στο να εκφράσει τη λύπη του που η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα μπορέσει, δεν έχει τη δύναμη, να αναλάβει μια πρωτοβουλία ματαίωσης του πολέμου κατά του Ιράκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθεράπευτες ευρω-αυταπάτες (2005-10-21 00:00:00.0)
Καλώς ήρθαν στην Ελλάδα οι Μπλερ και Αθνάρ! (2003-04-18 00:00:00.0)
Δυσκολίες στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου (2002-09-18 00:00:00.0)
Ελληνικός στρατός στα Σκόπια αν μας το ζητήσουν! (2001-03-15 00:00:00.0)
Ενταξη και ξερό ψωμί... (1998-06-17 00:00:00.0)
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (1996-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ