Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Περιβάλλον ύφεσης: «Η συνεχώς επιδεινούμενη θέση της εγχώριας επιχειρηματικής αγοράς - σε πλήρη αναντιστοιχία με την επίσημη στατιστική - φέρνει συνεχώς εκρηκτικές καταστάσεις στο προσκήνιο και δημιουργεί βάση για τη βύθιση της οικονομίας σε περιβάλλον ύφεσης. Παρ' ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται την ανάπτυξη της οικονομίας, η παράσταση από τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τη ζώσα καθημερινότητα είναι εντελώς διαφορετική, για να μην πούμε άκρως προβληματική. Η πρόσφατη κατάρρευση της ταξιδιωτικής MANOS και ο κλονισμός τώρα της εταιρείας CONNECTION, ασχολούμενης με αντιπροσωπείες επωνύμων ενδυμάτων, αποτελούν ίσως τα ηχηρότερα σήματα συναγερμού, όχι όμως και τα μόνα. Τα ακάλυπτα μετοχοδάνεια στις τράπεζες υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ... Οι διαρρέουσες προσημειώσεις περιουσιακών στοιχείων, οι εκποιήσεις μετοχών, οι μη εξυπηρετήσεις δανείων και το σφράγισμα επιταγών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και δεν είναι τυχαίο ότι τραπεζικά στελέχη διαπιστώνουν ότι πολλές επιχειρήσεις παρουσιάζουν παρακμιακά συμπτώματα, τα οποία είναι ικανά να οδηγήσουν σε χρεοκοπίες» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ολα για φθηνό χρήμα: «Διπλό πλήγμα στα δάνεια και στη Σοφοκλέους προκαλεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσει σε αύξηση του ορίου προβλέψεων για τα επισφαλή δάνεια. Επιφέρει άνοδο των επιτοκίων και πίεση στο Χρηματιστήριο λόγω της πτώσης των τραπεζικών τίτλων. Επιπλέον, η απόφαση αυτή δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην κερδοφορία των τραπεζών και αυξάνει το κόστος του χρήματος, ενώ οι τραπεζίτες σχεδιάζουν να αντιδράσουν με αύξηση επιτοκίων στα στεγαστικά, προσωπικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια» (ΕΘΝΟΣ).

Μαφιόζικα πρότυπα: «Είστε έτοιμος να προδώσετε και να πείτε ψέματα στους καλύτερους φίλους σας και στα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα; Καλώς ήρθατε στο "Μάφια", το παιχνίδι που έχει ξετρελάνει τη Νέα Υόρκη» (Μιχ. Μητσός - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ