Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην πάνε Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Αμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη συμμετοχή στρατιωτικής δύναμης στις αμερικανοβρετανικές κατοχικές δυνάμεις στο Ιράκ, αν υπάρξει σχετική έγκριση από τον ΟΗΕ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το παρακάτω:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση εμφανίζεται να ανταποκρίνεται θετικά σε πρόταση που υποβλήθηκε από τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, για συμμετοχή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στις αμερικανοβρετανικές κατοχικές δυνάμεις στο Ιράκ αν υπάρξει σχετική έγκριση από τον ΟΗΕ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί εάν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει ένα τέτοιο αίτημα των ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο θα συνιστά:

  • Παραπέρα εμπλοκή, στην ήδη υπάρχουσα, της χώρας μας στον άδικο και παράνομο πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ, τη στιγμή που ο λαός μας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του απαιτεί πλήρη έξοδο της Ελλάδας απ' αυτό τον βρώμικο πόλεμο των Αμερικανοβρετανών ιμπεριαλιστών
  • Νομιμοποίηση εκ των υστέρων αυτού του άδικου πολέμου, μέσω του ΣΑ του ΟΗΕ, γεγονός που θα συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και πρακτικής και δικαίωση του πιο επικίνδυνου δόγματος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των εταίρων του στο NATO, περί προληπτικού πολέμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ