Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηλεκτρονικό φακέλωμα διαδηλωτών

Αλλο ένα κρούσμα ηλεκτρονικού φακελώματος διαδηλωτών αποκαλύφθηκε χτες. Πρόκειται για διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις 21 Μαρτίου και τα στοιχεία τους στάλθηκαν στην Ιντερπόλ. Τη στιγμή που οι βόμβες κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στο Ιράκ και ο λαός είχε βγει στους δρόμους της Αθήνας, για να διαδηλώσει κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, η Ελληνική Αστυνομία, όπως είχε κάνει ξανά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Γένοβα - και προφανώς κάνει συνεχώς - έστελνε όλα τα στοιχεία, Ελλήνων και αλλοδαπών συλληφθέντων στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ, για να πλουτιστεί η συλλογή της...

Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διά στόματος του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, επιχειρεί να διαψεύσει ακόμη και δικά του επίσημα έγγραφα! Το νέο περιστατικό αποκαλύφθηκε από Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ, Φ. Κουβέλη προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για τη γνωστοποίηση στοιχείων 23 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια, μεταξύ αυτών και ανηλίκων, παρουσίασε έγγραφο που δείχνει πως στάλθηκαν στοιχεία στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ. Σε αυτό φαίνεται πως όχι μόνο στάλθηκαν προσωπικά δεδομένα ανηλίκων στην υπηρεσία αυτή αλλά ακόμα και η δικογραφία για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Απαντώντας ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για τους αλλοδαπούς προφασίστηκε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι καθώς μπορεί να είναι θύματα δουλεμπορίας ή ακόμα και εξαφανισμένοι. Στη Βουλή ανέφερε, πως έγινε η γνωστοποίηση των στοιχείων για «έναν Αλβανό, δύο Σύρους και εννέα Ιρακινούς με αρνητικά αποτελέσματα». Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν εστάλησαν τα στοιχεία τους στις πατρίδες τους, αλλά «ούτε και στην κεντρική ΙΝΤΕΡΠΟΛ» και ότι «η ΙΝΤΕΡΠΟΛ δεν ασχολείται με Ελληνες πολίτες». Και για να είναι πιο... πειστικός, είπε πως δεν αποστέλλονται στοιχεία σε καμία Ιντερπόλ «είτε εθνική, είτε διεθνή», καθώς «πέρα από το γεγονός των ανηλίκων και την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία πρέπει να επιδεικνύουμε κάθε φορά και να μη φακελώνουμε τους Ελληνες πολίτες, υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών». Τα οποία όμως τροφοδοτούν τα ηλεκτρονικά αρχεία και άλλων υπηρεσιών, όπως είναι η ΕΥΡΩΠΟΛ. Αλλωστε, για αυτό το λόγο ισχύει και εφαρμόζεται στην Ελλάδα η συνθήκη Σένγκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ