Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Συνεχίζουμε αγωνιστικά, τραγουδάμε αντιπολεμικά»

Αύριο το απόγευμα η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία των μαθητών

Με σύνθημά τους «συνεχίζουμε αγωνιστικά, τραγουδάμε αντιπολεμικά», οι μαθητές της Θεσσαλονίκης ξαναβγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, ανταμώνουν και πάλι αύριο, Σάββατο 19 Απρίλη, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα.

Στη συναυλία συμμετέχουν - αφιλοκερδώς - οι καλλιτέχνες: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Μωρά στη Φωτιά», «De Facto», «Μαύρη Μαγιονέζα», Βασίλης και Κώστας Πρατσινάκης, Αγάθωνας, Βασίλης Κασούρας, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης. Επίσης θα συμμετέχουν τα μαθητικά συγκροτήματα «3H» από το 7ο ΕΛ Καλαμαριάς, «Κλωνοποιητές» και «Coza nostra» από το 1ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «New Age Travelers» από το Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, «Damned Destiny» από το 3ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «Πρέφα» από τον Ευκλείδη, «Επεα Πτερόεντα» από το 21ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, «No Name» από το 5ο ΕΛ Καλαμαριάς, μαθητικά συγκροτήματα από το ΕΛ Ασβεστοχωρίου και το 3ο ΕΛ Ευόσμου, το 3ο ΕΛ Χαριλάου, καθώς πολλά ακόμα νεανικά μουσικά σχήματα και το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Καθημερινά γίνονται εξορμήσεις του ΣΑΣΘ στα σχολεία του νομού. Το κλίμα που επικρατεί είναι ενδεικτικό της απήχησης που βρίσκει η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναυλίας συμπαράστασης στον ιρακινό λαό και καταδίκης των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών.

Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο. Στο παραμύθι που τους πλασάρουν πως ο πόλεμος τελείωσε, απαντούν με το δικό τους τρόπο: «Τότε, γιατί ακόμα σκοτώνονται παιδιά; Γιατί οι δήθεν φιλειρηνιστές τσακώνονται για τη μεταπολεμική λεία σαν τα όρνια; Γιατί ο κόσμος πεινάει; Γιατί νέοι λαοί απειλούνται; Γιατί η χώρα μας συμμετείχε σ' αυτόν τον πόλεμο με τα μπούνια; Ποιος έχει τώρα σειρά;».

Και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για έναν κόσμο ειρηνικό, για μόρφωση και δουλιά για όλους, για να μη συμμετέχει η χώρα μας σε κανένα νέο πόλεμο, να μη γίνεται το μακρύ χέρι των δολοφόνων, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.

Αλλες αντιπολεμικές συναυλίες

Αντιπολεμική συναυλία με σύνθημα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Χαλκίδας, αύριο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό). Θα συμμετέχουν τα ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα: «No Name», «Τρυγόνια», «Lost Souls» και «Divine».

Αντίστοιχα, την Κυριακή 20/4, στις 7.30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Πατριάρχου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα συμμετάσχουν τρία μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συνελεύσεις στα σχολεία αποφασίζουν (2007-10-31 00:00:00.0)
Για τη μόρφωση και τη ζωή (2007-03-31 00:00:00.0)
Μεράκι, δημιουργία και ελεύθερη έκφραση (2006-06-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε αγωνιστικά, τραγουδάμε αντιπολεμικά (2003-04-22 00:00:00.0)
Αντιπολεμική συναυλία των μαθητών (2003-04-17 00:00:00.0)
Πρωτοπόρα δράση από φοιτητές - μαθητές (2001-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ