Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η πρόταση του ΚΚΕ για το Μέτωπο

Motion Team

«Η πρόταση του ΚΚΕ για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική απάντηση στον πόλεμο, στη φτώχεια, στα βάσανα του λαού, σ' αυτά που θα έρθουν αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα, έγκαιρα.

Οταν τα πράγματα οξύνονται τότε πέφτουν στο τραπέζι και οι λεγόμενες προτάσεις του ρεαλισμού.

Δηλαδή, αντί να ζητάμε το καλύτερο, ας προτιμήσουμε το μικρότερο κακό.

Και αυτή η πολιτική αποδείχτηκε επικίνδυνη για τους λαούς.

Μικρότερο κακό θεωρήθηκε πολλές φορές, και ακόμα θεωρείται από αρκετούς, το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ.

Μικρότερο κακό ίσως θεωρείται από μερικούς η μισοανεργία για όλους από την ανεργία για τους πολλούς.

"Το μικρότερο κακό" στρώνει το δρόμο για το μεγαλύτερο κακό.

Η δίψα του κέρδους δε σταματά πουθενά. Την αδυναμία των λαών τα φιλομονοπωλιακά κόμματα την προβάλλουν ως συναίνεση. Τη χρησιμοποιούν για να φέρουν το χειρότερο.

Η πρόταση του "μικρότερου κακού" και του ρεαλισμού έχει δοκιμαστεί στην Ευρώπη από τη δράση και τα αποτελέσματα που έφεραν κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα που απαρνήθηκαν τις γενικές αρχές της θεωρίας.

Στην Ελλάδα μπορούμε να δούμε την εικόνα του δήθεν ρεαλισμού που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΝ.

Που τον οδήγησε να χειροκροτεί τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, να αισθάνεται συμπάθεια για την πολιτική των ΗΠΑ ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα.


Motion Team

Τώρα δεν τόλμησε να πάρει ανάλογη θέση, όμως κάνει ζημιά στο κίνημα και στη διεθνή αλληλεγγύη από τη στιγμή που προβάλλει ως απάντηση στον πόλεμο την ενίσχυση της ΕΕ, συντάσσεται δηλαδή με έναν από τους οικοδόμους της "νέας τάξης πραγμάτων", της δίνει άφεση αμαρτιών.

Δεν περιορίζεται μόνο στον εξαγνισμό της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη οργανώνει πορείες και διαμαρτυρίες. Παίρνει μέρος, δηλαδή, στο θέατρο που παίζει το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ στους δρόμους, η κυβέρνηση με τη Σούδα και όλες τις διευκολύνσεις". Η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ο ΣΥΝ είναι η συστηματική προσπάθεια να μολύνει τις ιδέες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις του εργατικού και αριστερού κινήματος στη χώρα μας.

Πριν λίγες μέρες και ενώ τα αμερικανικά αεροπλάνα ανεφοδιάζονταν από τη Σούδα έκανε δήλωση ότι ξεχωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ γι' αυτό και έκανε προγραμματική συμφωνία για να μοιραστούν τις καρέκλες στα όργανα της ΤΑ.

Ολη μας η δράση πρέπει να είναι υποταγμένη στο κτίσιμο του Μετώπου.

Μέτωπο σημαίνει συμμαχία, σημαίνει ενότητα του λαού. Οχι οποιαδήποτε ενότητα, αλλά ενότητα ενάντια στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό. Ενότητα αγωνιστική, μακριά από τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια.

Το Μέτωπο χτίζεται στους αγώνες, με υλικό τις συσπειρώσεις και συμπαρατάξεις συνεργασίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, στους ΕΒΕ, στη φτωχή αγροτιά και στα κοινωνικά κινήματα, ανάμεσα σε ριζοσπαστικές δυνάμεις. Θα είναι μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.


Motion Team

Θα συγκεντρώνει δυνάμεις και θα αδυνατίζει το μέτωπο του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Θα στηρίζεται στη λαϊκή πρωτοβουλία και ενέργεια, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ