Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μια έκδοση - καταγγελία των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών

Ενα φωτογραφικό άλμπουμ - συγκλονιστικό ντοκουμέντο για τα ατιμώρητα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών εις βάρος των λαών και κυρίως των παιδιών όλου του κόσμου και κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι, είναι το «Εγχειρίδιο Επικοινωνίας των παιδιών του πολέμου με τον "ελεύθερο" και "πολιτισμένο" κόσμο» που παρουσίασε χτες - σε συνέντευξη Τύπου - η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι γυναίκες της ΟΓΕ, με τη γνωστή ευαισθησία και ανησυχία τους, σκέφτηκαν πως ο καλύτερος τρόπος για να καταγγείλουν όλα όσα έχουν «σπείρει» οι βόμβες των Αμερικανών και των συμμάχων τους, είναι... απλώς να παρουσιάσουν «τα έργα και τις ημέρες τους». Συνέλεξαν, λοιπόν, μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες - εικόνες ντροπής και φρίκης. Απ' το πρόσφατα βομβαρδισμένο Ιράκ, απ' την ηρωικά μαχόμενη Παλαιστίνη, απ' τη σκληρή έρημο του Αφγανιστάν, απ' τις «παράπλευρες» απώλειες στη Γιουγκοσλαβία. Φωτογραφίες που συνοδεύονται και από κείμενα και στοιχεία σχετικά με τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Μάλιστα, η ΟΓΕ αφιερώνει την έκδοση αυτή «στις "πολύ ευαίσθητες" συζύγους των προέδρων, πρωθυπουργών και πρεσβευτών των ΗΠΑ, της ΕΕ και όλων των χωρών που προετοίμασαν και συμμετέχουν στους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

«Το Εγχειρίδιο αυτό θα φτάσει στα χέρια των γυναικών της χώρας μας και θα αποτελέσει το πιο πρόσφορο κάλεσμα για να ξεσηκωθούν, να δυναμώσουν το μαχητικό γυναικείο κίνημα, να κάνουν την αγανάκτησή τους πάλη, να αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο αντίστασης και πάλης ενάντια σ' αυτούς που σπέρνουν το θάνατο, την ερήμωση και την ορφάνια στους λαούς, με το κατάπτυστο σύνθημα "Σοκ και δέος"», είπε χτες παρουσιάζοντας τη σπουδαία δουλιά της ΟΓΕ η πρόεδρός της Κ. Μπουντούρογλου.

Για το συγκλονιστικό αυτό φωτογραφικό ντοκουμέντο εργάστηκαν η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Μ. Πρίφτη και τα μέλη της Ομοσπονδίας Β. Παπαρήγα, Τ. Λουδάρου και Χρ. Σκαλούμπακα.

(Ο «Ρ» θα παρουσιάσει αναλυτικά αυτήν την έκδοση της ΟΓΕ στο φύλλο της Κυριακής).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφιερωμένη στα 70χρονα της ΠΔΟΓ η ατζέντα της ΟΓΕ (2015-01-01 00:00:00.0)
Σαθρό άλλοθι για τη μη επιχορήγηση της ΟΓΕ (2003-06-22 00:00:00.0)
Αρνήθηκαν επιχορήγηση για το «Εγχειρίδιο» της ΟΓΕ (2003-05-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης (2002-05-11 00:00:00.0)
Εκδήλωση μνήμης για τη Φεντερασιόν (2000-05-13 00:00:00.0)
Τα εγκλήματα της «νέας τάξης» (2000-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ