Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χτες, Κυριακή 18 Μάη, οι αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, στο πλαίσιο του 10ημέρου Ειρήνης.

Στα Χανιά πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και συμμετείχαν στην πορεία Ειρήνης που οργάνωσε στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Σούδας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και φιλειρηνιστές από το Ρέθυμνο.

Με τη νεολαία να δίνει παλμό και ζωντάνια στη συγκέντρωση, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και κρατώντας πανό και σημαίες, ακολούθησε πορεία, μέσω Βλητέ στη βάση στο Μαράθι.

Εκεί οι διαδηλωτές συγκροτημένοι έφτασαν μέχρι την πύλη της βάσης, όπου κρέμασαν πανό με το σύνθημα «Κλείστε τη βάση, γυρίστε και το πλοίο, έξω η Ελλάδα από το σφαγείο» και έγραψαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στο δρόμο και έξω από τη βάση.

Στο Ηράκλειο, η πορεία Ειρήνης, που οργάνωσε η τοπική γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στις 5.30 το απόγευμα. Με το πανό της Επιτροπής Ειρήνης μπροστά και σύνθημα «Εμπρός λαοί ξεσηκωθείτε στον ιμπεριαλισμό αντισταθείτε», φιλειρηνιστές, νεολαίοι, συνδικαλιστές και μέλη μαζικών φορέων πραγματοποίησαν μαχητική και δυναμική πορεία, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Λασίθι στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας στις 5.30 το απόγευμα. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο μνημείο αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, όπου και έγινε ομιλία από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ