Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Η «κρίση» στο ΕΓ

Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά την κρίση που εκδηλώθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τη σκανδαλολογία και ενώ ο πρωθυπουργός έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο γύρο επαφών με τους «πρωτοκλασάτους» του κόμματος, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν «χαμηλά οι τόνοι», όσον αφορά στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και τις οποίες ο ίδιος έχει προσδιορίσει για μετά τις 30 Ιούνη.

Οπως έλεγαν χτες συνεργάτες του Κ. Σημίτη, στις προθέσεις του, είναι το κλίμα αυτό να διατηρηθεί και μέχρι τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που έχει οριστεί για τις 27 Μάη, ενώ υποστήριζαν ότι η τοποθέτησή του θα κινηθεί στη λογική ότι ενόψει των αποφάσεων που θα λάβει για το κυβερνητικό σχήμα και άλλες «θεσμικές» αλλαγές δεν επιθυμεί δημόσιες «παραινέσεις» ή «υποδείξεις»... Για το λόγο αυτό, φρόντισαν κύκλοι του Μαξίμου να διοχετεύσουν χτες και προχτές «πληροφορίες» προς το φιλοκυβερνητικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός έχει επιβάλει «σιωπητήριο» στους υπουργούς του και στα στελέχη του, γεγονός που έκανε ορισμένους να «διαμαρτυρηθούν» γι' αυτού του είδους τα δημοσιεύματα. Ας σημειωθεί ότι από τα μέλη του ΕΓ μόνον ο Χρ. Παπουτσής έχει ταχθεί υπέρ λήψης μέτρων άμεσα, καθώς το διάστημα μέχρι τη λήξη της Ευρωπροεδρίας είναι μεγάλο.

Χτες, τέλος, στη συγκέντρωση - εκδήλωση που διοργάνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, διαψεύστηκε η φημολογία των τελευταίων ημερών, που τον έφερε να εισηγείται έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, ο υπουργός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της διεκδίκησης της εκλογικής επικράτησης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, με επικεφαλής τον Κ. Σημίτη, ενώ ανάλογη θέση εξέφρασε και ο Γ. Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στα «Νέα».

  • Οπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν τίθεται - μέχρι στιγμής... - θέμα ταυτόχρονης διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2004.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ