Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Νέα προπαγανδιστική συνταγή

Αδυνατώντας να προτείνει ουσιαστικές και συγκεκριμένες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, αξιώνει την ...«αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς»!

Η «αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς» είναι η νέα προπαγανδιστική συνταγή Κ. Καραμανλή, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αδυναμία διαφοροποίησης από την εφαρμοζόμενη διαχείριση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Μη έχοντας να επιδείξει τίποτα το σοβαρό που να ξεχωρίζει την πολιτική του κόμματός του από αυτή της κυβέρνησης Σημίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί μια «φυγή προς τα μπρος», χωρίς δηλαδή συγκεκριμένες δεσμεύσεις για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αντ' αυτού θέλει μια «εν λευκώ εξουσιοδότηση», επικαλούμενος τη «σχέση εμπιστοσύνης» με τους κοινωνικούς φορείς.

Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του Κ. Καραμανλή στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, με την οποία ταυτόχρονα έδωσε μια πρόγευση του προεκλογικού «λόγου» του. Παρουσιάζοντας το όραμά του για το Λεκανοπέδιο, αντί για συγκεκριμένες προτάσεις αναγόρευσε ως μείζον... την αλλαγή νοοτροπίας. «Η βασικότερη προϋπόθεση για την αστική ανάπτυξη, για τη βελτίωση της ζωής μας σ' αυτήν την πόλη, δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής, οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες. Δεν είναι μόνο ένας εργώδης τρόπος παραγωγής έργων που χρειάζονται - μην με παρεξηγήσετε, δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνονται και αυτά - αλλά πάνω απ' όλα, αγαπητοί φίλοι, είναι ένας νέος κοινωνικός πολιτισμός. Θα έλεγα ότι είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου συμπεριφοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Η «γύμνια» της πολιτικής της ΝΔ καταδείχτηκε στις αναφορές που έκανε στο πρόβλημα της ανεργίας, για το οποίο, αφού φρόντισε, «φρονίμως ποιών», να μην καλλιεργήσει προσδοκίες - «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» είπε - απέδωσε το πρόβλημα στο «παράνομο μικρεμπόριο»(!). Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που γεννάνε επτά στις δέκα θέσεις εργασίας, ανέφερε ότι το πρώτο πρόβλημα των μικρομεσαίων είναι «η απειλή που νιώθουν(!) από την εμφάνιση των πολύ μεγάλων εμπορικών συγκροτημάτων», χωρίς όμως να έχει κάποια διέξοδο. Ακριβώς γιατί, όπως είπε στη συνέχεια, «εμείς πιστεύουμε στην οικονομία και τον ελεύθερο ανταγωνισμό». Οσο για το νέο κύμα απολύσεων, με αφορμή το λουκέτο στην «Πάλκο», το απέδωσε στην αποτυχία της κυβέρνησης στην επανακατάρτιση των εργαζομένων! «Τέτοια φαινόμενα μπορεί να παρουσιάζονται και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσει κανείς», είπε, αναφέροντας τον εξής ένα: «Ενας, όχι ο μόνος, είναι να φροντίζει για τη δυνατότητα των ανθρώπων να αποκτούν νέες δεξιότητες. Να 'ναι δηλαδή εύκολα απορροφήσιμοι στην αγορά εργασίας»!

Για το κυκλοφοριακό, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς, παρουσιάζοντας πασίγνωστα στοιχεία, προφανώς για να δείξει ότι «γνωρίζει» το πρόβλημα, το μόνο που είχε να προτείνει στο διά ταύτα ήταν η συγκρότηση ενός μητροπολιτικού οργάνου για την κίνηση στην πόλη, κατά τα πρότυπα του Παρισιού και του Λονδίνου και η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής. Για το τελευταίο περιορίστηκε να πει ότι ο πολίτης θα μπορεί με ένα εισιτήριο να χρησιμοποιεί διαδοχικά πολλά μέσα, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για το κόστος του εισιτηρίου.

Καταλήγοντας, επανήλθε στα τετριμμένα και ανούσια «αριστερά ανοίγματα», επιχειρώντας να πείσει ότι δεν κάνει διακρίσεις στους πολίτες «με κριτήριο την παρελθούσα πολιτική τους προτίμηση ή συμπεριφορά». Ιδού η φράση - «φούσκα»: «Το αν το παιδί σου ή το παιδί μου αύριο έχει ή δεν έχει δουλιά, δεν εξαρτάται από ποια πλευρά ήταν οι γονείς μας στον εμφύλιο πόλεμο. Το αν θα ξανακάνουμε τους Αγ. Αναργύρους μια βιώσιμη πόλη δεν εξαρτάται από το σε ποια μαθητική ή φοιτητική οργάνωση ήσουν στα μαθητικά ή στα σπουδαστικά σου χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ