Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Διέψευσε την κατάρριψη τούρκικου «F-16»

Ενα τουρκικό «F-16» καταρρίφθηκε από ένα ελληνικό «Μιράζ» πάνω από το Αιγαίο, τον Οκτώβρη του 1996, δήλωσε ο τότε αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Αχμέτ Κορεκτσί, τον οποίο επικαλέστηκε χτες η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο απόστρατος σήμερα πτέραρχος Αχμέτ Κορεκτσί «επιβεβαίωσε» πληροφορίες του Τύπου για το χωρίς προηγούμενο επεισόδιο αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα. Στις 8 Οκτώβρη του 1996, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την απώλεια ενός «F-16» στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στο διεθνή εναέριο χώρο βορείως της Σάμου.

Ο ένας από τους δυο χειριστές του αεροσκάφους κατάφερε να διασωθεί με το εκτινασσόμενο κάθισμα, όμως ο δεύτερος, ο σμηναγός Ναΐλ Ερντογάν, σκοτώθηκε. Το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε με πύραυλο.

Για το παραπάνω δημοσίευμα της «Μιλιέτ» ρωτήθηκε χτες ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σας έχω ξαναπεί ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάτι τέτοιο. Προσθέτω σήμερα, ότι τότε είχε διαταχθεί ΕΔΕ, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό γι' αυτές τις περιπτώσεις και είχε εκδοθεί πόρισμα. Δεν είχε επιβεβαιωθεί κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους. Εάν λόγω μηχανικής βλάβης έπεσε τουρκικό αεροσκάφος, είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να το αποδώσουμε στην ελληνική πλευρά», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ