Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Απειλή - συναγερμός - όπλα: «Ο μεγαλύτερος αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ από το 1991 περνά αυτή την εβδομάδα από το Κογκρέσο, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, την ίδια ακριβώς εβδομάδα που ανέβηκε ο βαθμός συναγερμού στις ΗΠΑ από κίτρινο σε πορτοκαλί. Η απειλή για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις αύξησε την υποστήριξη του κοινού και των μελών του Κογκρέσου προς έναν προϋπολογισμό - μαμούθ για την άμυνα - και "δώρο" της κυβέρνησης Μπους στις αμερικανικές βιομηχανίες όπλων - ύψους 400 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει την κατοχή του Ιράκ, η οποία θα καλυφθεί από επόμενο συμπληρωματικό ποσό, ύψους 35 δισ. δολαρίων» («ΒΗΜΑ»).

Προς το «μέλλον»...: «Τουλάχιστον 3.000 δάσκαλοι έχουν χάσει τη θέση τους στη Βρετανία, συνεπεία της κρίσης χρηματοδότησης που μαστίζει τα σχολεία ολόκληρης της χώρας, προκαλώντας σημαντικά ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους. Χιλιάδες άλλοι άκουσαν ή θ' ακούσουν την ερχόμενη εβδομάδα ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου τους δε θα ανανεωθούν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος... Σύμφωνα με την Εθνική Ενωση Διευθυντών Εκπαίδευσης (NAHT) της Βρετανίας, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα επιπλέον κονδύλια που ενέκρινε η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης δεν έχουν φθάσει στα σχολεία» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«Ωρολογιακή βόμβα»: «Τον πενταπλασιασμό του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού της ταμείου σε ετήσια βάση - έφθασε στα 6,3 δισ. στερλίνες (10,3 δισ. δολάρια) - ανακοίνωσε χτες η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών British Telecom. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα συνταξιοδοτικού ταμείου που έχει καταγραφεί ποτέ από βρετανική επιχείρηση. Η εξέλιξη αυτή φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την "ωρολογιακή βόμβα" των βρετανικών συνταξιοδοτικών σχημάτων. Τα ελλείμματα των ταμείων των 60 μεγαλύτερων βρετανικών επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνούν συνολικά τα 48 δισ. στερλίνες και αποδίδονται στην πτώση των κεφαλαιαγορών» («ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ