Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τ. ΜΙΛΕΡ
«Συστρατευτείτε στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο»

«Ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει - κανείς και πουθενά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής - Ολοι είμαστε στόχοι των τρομοκρατών - (Γι' αυτό) πρέπει να στρατευτούμε στον πολύχρονο αντιτρομοκρατικό αγώνα υπό τη σκέπη των ΗΠΑ». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει στον ελληνικό λαό ο Τ. Μίλερ, παρεμβαίνοντας με αφορμή τα δύο χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έγιναν στο όνομα της «τρομοκρατίας», στην πραγματικότητα όμως για την πλανητική ηγεμονία των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε (στο «Φλας») ότι «πουθενά στον κόσμο οι άνθρωποι δεν αισθάνονται απολύτως ασφαλείς», αφού, όπως είπε, «η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι όλοι είμαστε στόχος» (σ.σ. της τρομοκρατίας)! Επανέλαβε τη γνωστή θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι «θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της εκστρατείας εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας»... «Ο πόλεμος θα διαρκέσει επί μακρόν, θα είναι δύσκολος, θα υπάρξουν πολλές απώλειες και θα χρειαστούν πολλά μέσα», είπε χαρακτηριστικά. Απαίτησε μάλιστα τη συστράτευση της χώρας μας στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία γιατί δεν πρόκειται μόνο για «μία επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, αλλά εναντίον όλων των χωρών που μοιράζονται συγκεκριμένες αξίες και αρχές, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης».

Αυτό, που κατά τον Μίλερ, μάθαμε την τελευταία διετία είναι ότι «ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος και πρέπει να δουλέψουμε μαζί, ώστε να περιορίσουμε τους κινδύνους στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο», αν και «ποτέ δε θα εκμηδενίσουμε όλες τις τρομοκρατικές απειλές».

Στην προσπάθειά του να δείξει ότι οι ΗΠΑ έχουν αποτελέσματα στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο» επικαλέστηκε ότι η «Αλ Κάιντα» δεν ελέγχει το Αφγανιστάν και πολλά ηγετικά στελέχη της έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, επέρριψε στους Παλαιστίνιους τις ευθύνες για τον «τορπιλισμό της ειρήνης», αξιώνοντας από την παλαιστινιακή αρχή να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες «που ανατινάζουν λεωφορεία». «Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες στους κόλπους των Παλαιστινίων. Αυτό το οποίο περιμέναμε από τον Αμπου Μάζεν και από τον Αμπου Αλα είναι να ελέγξουν αποτελεσματικότερα τους Παλαιστινίους, που προβαίνουν σ' αυτές τις δολοφονικές πράξεις», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ