Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΥΘΗΡΑ
Εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης

Διήμερη περιοδεία στο νησί πραγματοποίησε στις 8 και 9 Σεπτέμβρη η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ

Ο μαρασμός στον οποίο οδηγούνται και τα Κύθηρα, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής επισημάνθηκε από τους κατοίκους των Κυθήρων στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ. Συνοδευόμενη από την Ελένη Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλο της ΝΑΣ Πειραιά, η Λιάνα Κανέλλη επισκέφτηκε τη Χώρα, τον Ποταμό, τον Μυλοπόταμο, τ' Αρωνιάδικα, την Αγία Πελαγία και το Καψάλι.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού μελιού και λαδιού και επισκέφτηκε το Επαρχείο, τη ΔΕΗ, τις τράπεζες, τα καταστήματα, το νοσοκομείο, το γηροκομείο, το Κέντρο Υγείας, τον Δήμο στον Ποταμό, ενώ είχε και ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους.

Από τα βασικότερα προβλήματα που επισημάνθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας ήταν η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού, η έλλειψη παιδιάτρου και ενός γιατρού στη Χώρα, όπου φοιτούν περίπου 500 παιδιά, η παντελής έλλειψη εσωτερικής συγκοινωνίας και η προβληματική σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, αφού έχει μόνο ένα καράβι μια φορά τη βδομάδα.

Επίσης, το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, οι παραλίες του νησιού εξαφανίζονται, ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει και το δίκτυο του ΟΤΕ.

Από το νησί απουσιάζουν παντελώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το κτηματολόγιο μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτο, ενώ εικόνα εγκατάλειψης δείχνουν και τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως τα κάστρα της Χώρας και του Μυλοποτάμου και οι βυζαντινές εκκλησίες.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών μελιού και λαδιού επισήμαναν τη μείωση των επιδοτήσεων στα προϊόντα τους, ενώ στο Επαρχείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όπως γεωπόνου, μηχανικού και οικονομικού. Σοβαρότατες, όμως, είναι και οι ελλείψεις στη ΔΕΗ, όπου από τα 10 άτομα που χρειάζεται έχει μόνο τρία.

Το νοσοκομείο του νησιού παρουσιάζει προβλήματα στην κτιριακή του υποδομή, εξαιτίας της παλαιότητάς της, δεν έχει καρδιολόγο και παιδίατρο. Την ίδια στιγμή το νησί όχι μόνο δεν έχει υποκατάστημα του ΙΚΑ αλλά ούτε και ελεγκτή γιατρό.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η επισήμανση των κατοίκων για το γηροκομείο του νησιού, όπου στα 48 χρόνια λειτουργίας του το κράτος δεν έδωσε ούτε μια δραχμή και συντηρείται από εισφορές των Τσιριγωτών του εξωτερικού.

Η Λιάνα Κανέλλη, αφού στάθηκε στις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στις υποσχέσεις της κυβέρνησης και των βουλευτών της, καθώς και των άλλων κομμάτων που τις ξεχνάνε την επομένη των εκλογών, κάλεσε τους κατοίκους να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια σ' αυτή την πολιτική που καταδικάζει το νησί τους σε μαρασμό. Σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για την ανατροπή της πολιτικής των Βρυξελλών και την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Παράλληλα, υποσχέθηκε να προωθήσει τα προβλήματα του νησιού στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτήσεις στη Βουλή για προβλήματα σε Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο (2017-08-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-12-19 00:00:00.0)
Υγειονομική γύμνια στα Κύθηρα (2003-10-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-09-09 00:00:00.0)
Οι "φρουροί" της ερήμωσης (1999-02-14 00:00:00.0)
ΑΝΑΓΓΕΛΤΙΚΑ 1ης ΕΝΘΕΤΟΥ (1999-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ