Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Θεατρινισμοί και «μονόδρομος»: «Μπορεί ο πρωθυπουργός να καταγγέλλει τη ΝΔ για υπονόμευση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του, μπορεί ο κ. Κ. Καραμανλής να δηλώνει ότι θα επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις κτλ., αλλά οι ξένοι δεν ανησυχούν για τα δάνειά τους αφού γνωρίζουν ότι όποιος και αν είναι την άνοιξη, μετά τις εκλογές, στην κυβέρνηση, την ίδια οικονομική πολιτική θα ασκήσει σε γενικές γραμμές. Μια οικονομική πολιτική που οι βασικοί της άξονες είναι πλέον πανευρωπαϊκοί και δεν είναι τυχαίο ότι τα ίδια μέτρα για τις συντάξεις και την ανεργία που πήρε το καλοκαίρι στη Γαλλία ο "δεξιός" Ραφαρέν, τα επανέλαβε το φθινόπωρο "ο αριστερός" Σρέντερ στη Γερμανία» (Ν. Νικολάου - «ΒΗΜΑ»).

Τα όρια της χειραγώγησης... «Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Κώστας Σημίτης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία αυτής της χώρας, που υποστηρίχτηκε τόσο πολύ και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συντριπτική πλειοψηφία των MME. H αιτία δεν είναι, βεβαίως, η όποια πολιτική του ακτινοβολία. Είναι το γεγονός ότι αγόρασε πολιτική στήριξη, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την προνομιακή πρόσβαση των εν λόγω επιχειρηματικών παραγόντων στα δημόσια έργα και στις κάθε είδους προμήθειες. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά, που ωθούν εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια σε μια πρακτική επιλεκτικής και ενίοτε στρεβλής ενημέρωσης. Κατ' αυτόν τον τρόπο αλλοιώνουν την ίδια την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ακόμη και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, όμως, έχει τα όριά της» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

«Κλοπιμαία»...: «Μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας που ξεπερνά το 35% (οι πληροφορίες ανεβάζουν το ποσοστό και στο 38%) παρουσιάζει το εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου η Εθνική Τράπεζα... Η μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην αύξηση των οργανικών κερδών, στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας και στη βελτίωση της εικόνας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών» («ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ