Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεοπτική αθλιότητα

Μόνο αποστροφή και αηδία προκαλεί η τηλεοπτική «κουρελαρία» και μόλυνση των δύο μονομάχων. Δεν είναι μόνο ότι με τα άθλια «μηνύματά» τους προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη και την αισθητική του κόσμου. Δεν είναι ούτε ότι ελάχιστα αποκρύπτουν πως θέλουν να επηρεάσουν και να εξαπατήσουν την «κοινή γνώμη» με μια πολυδάπανη διαφημιστική καμπάνια με «άδηλους πόρους» και χρήματα του ελληνικού λαού. Είναι η ξεδιάντροπη και ξετσίπωτη απαίτησή τους να ψηφιστούν από το λαό για το ποιος κατασκευάζει τα καλύτερα σποτ και ποιος κάνει πιο επιτυχημένη γκρίζα ή μαύρη προπαγάνδα!

Ηδικομματική προπαγάνδα περιφρονεί επιδεικτικά τα πραγματικά εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας και των λαϊκών μαζών και στη θέση τους κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα που τη βολεύει στο βασικό στόχο της δημιουργίας πλαστών εντυπώσεων και της παγίδευσης του κόσμου με βάση αυτές. Από τη μια, εμφανίζεται μια ιδανική «πράσινη» Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπου «ουκ έστι λύπη και στεναγμός». Από την άλλη, ένας «γαλάζιος ρεαλισμός» που παίζοντας με τα «προβλήματα της καθημερινότητας» -επικοινωνιακός όρος για την εξαφάνιση της ανθρώπινης καταστροφής που συντελείται από την αντιλαϊκή επέλαση - απλώς φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Δε σταματάνε όμως εκεί. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ως κεντρικό δίλημμα στον ψηφοφόρο ότι καλύτερος μεταξύ των δύο είναι είναι ο πιο συνεπής και πλέον αποτελεσματικός διαχειριστής της ΟΝΕ. Αυτό είναι ουσιαστικά το νόημα των τελευταίων σποτ που έβγαλε στον αέρα ο Κ. Λαλιώτης, με τα οποία «αποκαλύπτει» τις «εσφαλμένες εκτιμήσεις» του Κ. Καραμανλή για την ένταξη στην ΟΝΕ, η οποία όμως είναι επιτυχία και έργο της κυβέρνησης Σημίτη. Βγαίνει δηλαδή, από τα δεξιά στη - γαλάζια Δεξιά. Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται δικαιωμένη, γιατί, αυτό που έκανε πάντα, ήταν να σπρώχνει την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στον «εθνικό στόχο». «Ποιο κόμμα και ποιον πρωθυπουργό», λοιπόν, «θα εμπιστευτούν οι Ελληνες»;

Στο καταλυτικό δίλημμα της πράσινοφαιογαλάζιας προπαγάνδας η απάντηση είναι απλή: Το Κόμμα που είναι δύναμη αντίστασης και στήριξης των ονείρων και ελπίδων για έναν καλύτερο κόσμο. Το Κόμμα που δεν κάνει διαφήμιση και άθλιο εμπόριο με τα προβλήματα του λαού, αλλά ήταν πάντα μπροστάρης για την αντιμετώπισή τους προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Το Κόμμα που κρατάει όρθια την αξιοπρέπεια και το αγωνιστικό φρόνημα. ΚΚΕ, η καλύτερη απάντηση και στον τηλεοπτικό εκβιασμό.


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ