Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Αποδοκιμάστε τον ανούσιο δικομματικό καυγά

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο γκαράζ του ΟΤΕ στην Καλλιθέα

Ο Αντώνης Σκυλλάκος
Ο Αντώνης Σκυλλάκος
Με τους εργαζόμενους στο γκαράζ του ΟΤΕ στην Καλλιθέα συναντήθηκε χτες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Περιφέρεια Αθήνας Αντ. Σκυλλάκος στα πλαίσια περιοδείας του στην περιοχή.

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, προκειμένου στη μετεκλογική περίοδο και τη μετα-ΟΝΕ εποχή να έχουν στο πλευρό τους έναν σύμμαχο και έναν σταθερό υπερασπιστή των αγώνων τους. Υπογράμμισε ότι στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές συμφωνούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αφού αποδέχονται πλήρως τα όσα αντιλαϊκά σχέδια επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Γι' αυτό, τόνισε, ο καυγάς μεταξύ τους γίνεται για δευτερεύοντα θέματα κάτι που θα φανεί και στο σημερινό τηλεοπτικό «Ντιμπέιτ». Η αντιπαράθεσή τους, συνέχισε, δε θα είναι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ή άλλων στρατηγικής σημασίας τομέων της δημόσιας οικονομίας ούτε για την υπεράσπιση του ασφαλιστικού ή των εργατικών κατακτήσεων. Σε αυτά συμφωνούν απόλυτα μαζί τους καθώς και τα δύο κόμματα υπερασπίζουν, αλλά και ταυτόχρονα στηρίζονται στα μεγάλα συμφέροντα.

Ο Αντ. Σκυλλάκος απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις για τα προβλήματα του λαού και της χώρας, τονίζοντας όμως ότι είναι προτάσεις που πάνε κόντρα στις επιταγές των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ και δεν αρκούνται σε προτάσεις διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης. Ενα άλλο σημείο ταύτισης των δύο μεγάλων κομμάτων, είπε ο ομιλητής, είναι και το θέμα της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα είναι σε σαφώς αντιδραστική κατεύθυνση. Γι' αυτό άλλωστε και απέρριψαν στη Βουλή προτάσεις που έκανε το ΚΚΕ, όπως για παράδειγμα να μπορούν οι πολίτες με 20.000 υπογραφές να καταθέτουν νομοσχέδια για συζήτηση στη Βουλή ή με 100.000 υπογραφές να επιβάλλουν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για σοβαρά θέματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν υπάρχει περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ εάν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Αντ. Σκυλλάκος ήταν κατηγορηματικός. Αφού υπενθύμισε ότι ο σημερινός εκλογικός νόμος βγάζει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είπε ότι το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κουβαλήσει νερό στα «κεντροαριστερά σχέδια» και να νομιμοποιήσει μια πολιτική που στρέφεται κατά του λαού όπως δείχνουν και τα παραδείγματα των κεντροαριστερών κυβερνήσεων στη Γαλλία και την Ιταλία. Εμείς, είπε, απορρίπτουμε τη λογική του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, που καλλιεργούν αυταπάτες στον κόσμο ότι με μία ενδεχόμενη δική τους συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο θα αλλάξει πολιτική. Το ΚΚΕ, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής, μένει σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και γι' αυτό χρειάζεται η εκλογική του ενίσχυση για να φοβηθούν οι κυβερνώντες και να μπουν οι βάσεις για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ