Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

«Εχουμε απευθύνει πρόταση προοδευτικής εξουσίας και στο ΠΑΣΟΚ, και στο ΚΚΕ και στο ΔΗΚΚΙ, σε όλον τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», δήλωνε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, στον ραδιοσταθμό «Φλας 9.61»!

Ας δούμε τι δήλωνε μια μέρα πριν στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ: «Επέλεξε το συντηρητικό δρόμο», «φόρτωσε το κόστος της σύγκλισης στα φτωχά λαϊκά στρώματα», «ακολούθησε μονόδρομες επιλογές φιλελεύθερης κεντροδεξιάς σύγκλισης»!

Την ίδια μέρα (αλλά και λίγες μέρες πριν σε διάφορες δηλώσεις του) χρέωνε στο ΠΑΣΟΚ: «Σκηνοθετημένη πόλωση», «πλαστά διλήμματα», «όψιμες κινδυνολογίες», «καθεστωτική αλαζονεία» και ακόμα πως «θέλει τον ΣΥΝ εκτός Βουλής».

Αλήθεια, πότε έλεγε αλήθεια ο Ν. Κωνσταντόπουλος; Χτες ή προχτές; Γιατί ή λέει ψέματα στην προσπάθειά του να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο ή δεν ξέρει τι λέει όταν τη μια μέρα χαρακτηρίζει προοδευτικό ένα κόμμα και την προηγούμενη ή την επομένη του προσάπτει συντηρητικά χαρακτηριστικά, καθεστωτική αλαζονεία και επιδιώξεις και μεθόδους που μόνο ως γνωρίσματα προόδου δεν μπορούν να εκληφθούν. Σε κάθε περίπτωση οι συγχύσεις που δημιουργούνται στον κάθε καλοπροαίρετο ακροατή ή αναγνώστη των δηλώσεων αυτών ή κάποιων άλλων παρεμφερών, χρεώνονται αποκλειστικά στην ηγεσία του ΣΥΝ.

Επιπλέον, εάν εκεί στο Συνασπισμό θεωρούν ότι το «τσουβάλιασμα» τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ) στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο (που ένας Θεός ξέρει πώς τον αντιλαμβάνονται) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί δεν εντάσσουν σ' αυτόν το χώρο και τη ΝΔ, γιατί δεν απευθύνουν και σε αυτή πρόταση «προοδευτικής εξουσίας», αφού ήταν ο Ν. Κωνσταντόπουλος αυτός που δήλωνε δύο μέρες πριν: «Σήμερα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ της κεντροδεξιάς σύγκλισης»! Ηταν ο ίδιος που στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο επέμενε να επαναλαμβάνει ότι η πολιτική των δύο κομμάτων ταυτίζεται σε όλα τα σημεία, ότι οι πολιτικές τους είναι συμπληρωματικές και παράλληλες.

Τα στελέχη του ΣΥΝ συλλαμβάνονται συχνά να φάσκουν και να αντιφάσκουν και αυτό είναι παρεπόμενο της προσπάθειας να βρουν με το ζόρι σημεία διαφοροποίησής τους από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψουν τις μεταξύ τους «ερωτοτροπίες» ή να καλύψουν τα κενά και τις ασυμβατότητες των αντικρουόμενων πολιτικών προτάσεων και θέσεων του κόμματός τους. Προτάσεις και θέσεις που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και μια πιο επισταμένη μελέτη τους αποδεικνύει ότι δεν πατάνε στο έδαφος της πραγματικότητας.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ