Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι άλλη μία

Τα αναφερόμενα, πάντως, για τους αγελαδοτρόφους δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Το αντίθετο συμβαίνει, ιδιαίτερα για τους φτωχούς και μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Σαν το σκυλί... στην ΕΕ, για παράδειγμα, πήγαν και τ' αμπέλια της Ελλάδας τη δεκαετία 1989 -1999. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ (Γιουροστάτ), στο χρονικό διάστημα 1989 -1999, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις με αμπέλια στην Ελλάδα είχαν τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο χωρών της ΕΕ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Γιουροστάτ, υπάρχει μείωση κατά 20% -σε σχέση με το 1989- των εκτάσεων της ΕΕ, που καλλιεργούνται αμπέλια για την παραγωγή σταφίδας. Μείωση, που αφορά σχεδόν αποκλειστικά την Ελλάδα, μια και η χώρα μας έχει υποτίθεται το πλεονέκτημα να είναι ουσιαστικά ο αποκλειστικός παραγωγός σταφίδας στην ΕΕ.

Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσουμε εκείνο το παλιό σύνθημα «είδες η ΕΟΚ;», με το οποίο οι κυρίαρχες δυνάμεις διαφήμιζαν πριν δυο δεκαετίες την ένταξη της χώρας στο «λάκκο των λεόντων» και όσα υπόσχονταν για τη μεγάλη αγορά των 360 εκατομμυρίων και τα... χρυσά κουτάλια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ