Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Νεοφιλελεύθερο... το Πολυτεχνείο!

Στην υπηρεσία του νεοφιλελεύθερου οράματός του και των κομματικών σκοπιμοτήτων επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να θέσει ο Κ. Καραμανλής το Πολυτεχνείο, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα το εξεγερτικό του πνεύμα. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι το «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία» και το «Εξω οι Αμερικάνοι» βρίσκουν τη δικαίωσή τους στην απόλυτη ελευθερία του μεγάλου κεφαλαίου να δώσει «λύσεις» στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και στην αδιατάρακτη διαιώνιση του καθεστώτος της αμερικανοδουλείας!

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση, γιατί οι Ελληνες βαδίζουν σήμερα στους δρόμους που εμείς ανοίξαμε»(!), ισχυρίστηκε μιλώντας χτες σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Ταυτόχρονα, δήλωσε περήφανος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματός του στα 30 χρόνια που πέρασαν για «την αποκατάσταση της δημοκρατίας, την οριστική επίλυση του Πολιτειακού, τη θέσπιση του πιο δημοκρατικού Συντάγματος που γνώρισε ο τόπος, την ισότιμη ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Αναγορεύοντας τη σημερινή δημοκρατία ουσιαστικά ως το «τέλος της Ιστορίας» υποστήριξε ότι «η λαϊκή κυριαρχία δεν αμφισβητείται». Μόνο μελανό σημείο, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ότι «η ποιότητα της δημοκρατίας πλήττεται σήμερα από τις διαπλεκόμενες σχέσεις της πολιτικής εξουσίας και το συνεταιρισμό της με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα». Στη βάση αυτή επισήμανε «την υποχρέωση όλων μας να σταθούμε μετωπικά αντίθετοι στη διαπλοκή και στη διαφθορά».

Απαριθμώντας «τα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα» αναφέρθηκε στην «αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα», «στις πολλαπλές ευκαιρίες πρόσβασης στην πληροφορία και στη γνώση» και στη «νέα πολιτική απασχόλησης και Υγείας»! Αναφερόμενος στη συνέχεια στις θέσεις του κόμματός του δε δίστασε να εμφανίσει ως συνέχεια του Πολυτεχνείου τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τη σύνδεση (διάβαζε υποταγή) της Παιδείας με την (καπιταλιστική) παραγωγή.

Ο Κ. Καραμανλής, όπως το συνηθίζει, εκμεταλλεύτηκε την επέτειο του Πολυτεχνείου προκειμένου να κάνει τα αστεία «αριστερά ανοίγματα», λέγοντας: «Αναγνωρίζουμε, τιμούμε και υπογραμμίζουμε τη συμβολή όλων, ανεξαίρετα, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην πολιτική σταθερότητα, στη διασφάλιση ομαλού πολιτικού βίου, στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών στην πατρίδα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ