Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Λαϊκή μαζική συντονισμένη πάλη

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς το Συνέδριο ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, τόνισε: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει το 14ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ. Χαιρετίζει τους αγώνες της ΕΕΔΥΕ και εκτιμά ιδιαίτερα την προσφορά της στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος στη χώρα μας, αλλά και τη συμβολή της στο συντονισμό της δράσης σε ευρωπαϊκό, σε διεθνές επίπεδο».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις που «σημαδεύονται από τη βάρβαρη επιχείρηση του ιμπεριαλισμού, να επιβάλει τη "νέα τάξη πραγμάτων" σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθως επισήμανε: «Ο ιμπεριαλισμός δε σταματάει αν δεν τον σταματήσει, αν δεν τον ανατρέψει η λαϊκή, μαζική συντονισμένη πάλη. Χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για τη δημιουργία ισχυρού κινήματος αντίστασης και αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται σκληρά. Χρειάζεται πιο δυνατό κίνημα υπέρ της Σοσιαλιστικής Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, του Ιράν, της Συρίας και άλλων χωρών που απειλούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το αντιπολεμικό κίνημα, το κίνημα της Ειρήνης θα γίνεται πιο ισχυρό και αποτελεσματικό, όσο θα συγκεντρώνει και θα κινητοποιεί δυνάμεις σε αντιπαράθεση και συνολική ρήξη με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Η δυναμική του κινήματος της Ειρήνης θα ενισχύεται όσο γίνεται υπόθεση του εργατικού κινήματος, των συνδικάτων. Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εντείνει τις προσπάθειές του, για να δραστηριοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις, για να εκπληρώσει το εργατικό, λαϊκό κίνημα το ρόλο του αντίπαλου δέους απέναντι στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ