Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «τοπικοί άρχοντες»...

«Μαύρες πλερέζες» φόρεσε η Δημοτική Αρχή της Λάρισας, επειδή, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε η κυβέρνηση, κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ, καταργείται η 1η Στρατιά, που εδρεύει στην πόλη. Στο «πένθος για τη στρατιωτική ορφάνια» συμμετέχει, οδυρόμενη, και η ΠΑΣΟΚική αντιπολίτευση του δήμου, ενώ γοερό είναι το «κλάμα» της νεοδημοκρατικής Νομαρχιακής Αρχής. Και μόνο οι παρατάξεις που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο και στη Νομαρχία, κρατούν την ψυχραιμία τους, θέτοντας το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις κι απαιτώντας ουσιαστικά ωφέλιμες για την πόλη λύσεις.

Αλλά, γιατί «κλαίνε και οδύρονται» οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών της Λάρισας; Διότι - λένε - με την αποχώρηση της 1ης Στρατιάς, η πόλη θα υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, αφού θα φύγουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, ενισχύοντας, ως καταναλωτές, την τοπική αγορά.

Είναι να λυπάται κανείς εκείνους τους «υπηρέτες του λαού», που μετρούν τα πάντα με τη λογική του οικονομικού οφέλους. Αντί οι «τοπικοί άρχοντες» να πάρουν θέση κατά της πλήρους ΝΑΤΟποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επιχειρείται με τη διαβόητη αναδιοργάνωσή τους, «μυξοκλαίνε» γιατί φεύγουν από την πόλη κάποιες στρατιωτικές υπηρεσίες και μερικοί αξιωματικοί. Κι αντί να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των χώρων του στρατοπέδου που απελευθερώνονται, προκειμένου να τους αξιοποιήσουν για ν' ανασάνει η πόλη τους, εκλιπαρούν την κυβέρνηση να φέρει και να εγκαταστήσει άλλο στρατιωτικό ΝΑΤΟικό μηχανισμό.

Φοβισμένοι και «κακόμοιροι» ντροπιάζουν μια πόλη, που δε βολεύεται στη «διακονιά» για τα «μικρά και τα τοπικά», αλλά ξέρει ν' αγωνίζεται για τα «μεγάλα και τα εθνικά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ