Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Το κίνημα ειρήνης στο προσκήνιο

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και γενικής αναγνώρισης του ρόλου της ΕΕΔΥΕ ξεκίνησαν χτες στο Δημαρχείο της Νίκαιας οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Το Συνέδριο αυτό έρχεται να επισφραγίσει την πλούσια και πολύπλευρη δράση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που αναπτύχθηκε στη χώρα μας, με την καθοριστική συμβολή της ΕΕΔΥΕ, το διάστημα που μεσολάβησε από το 13ο Συνέδριό της, τον Ιούλη του 1999, μέχρι σήμερα. Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.

Μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημαρχείου της Νίκαιας συναντήθηκαν οι περίπου 500 σύνεδροι - αντιπρόσωποι και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου απ' όλη τη χώρα, μεταφέροντας τον παλμό, τις αγωνίες και τα οράματα του φιλειρηνικού κινήματος. Το σύνθημα που φώναξαν οι σύνεδροι και αντήχησε μέσα στην αίθουσα, «Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», σηματοδότησε όχι μόνο την έναρξη του Συνεδρίου, αλλά έδωσε και το στίγμα του αγώνα της ΕΕΔΥΕ.

Τις εργασίες άνοιξε, υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης και κάλεσε το προεδρείο του Συνεδρίου στην έδρα, που το αποτελούν ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Ε. Μαχαίρας, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ Θ. Παφίλης, η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου, η εκπρόσωπος της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» Γιώτα Κονταξυδάκη και ο Στ. Μπενετάτος δήμαρχος της Νίκαιας, του δήμου που με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του φιλοξενεί το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ. Προηγήθηκε η χορωδία από το Χορωδιακό Εργαστήρι της Νίκαιας, που άνοιξε με τη μελωδία του την αυλαία του 14ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ.

Απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας, εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής της Β΄ Πειραιά Τ. Νεράτζης, εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Γ. Μαρίνος, εκ μέρους του ΣΥΝ το μέλος της ΚΠΕ Σ. Σιώκος και εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ το μέλος της ΚΠΕ Γ. Αράπης, πρώην βουλευτής. Την εισήγηση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ παρουσίασε ο Θ. Παφίλης. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του επίτιμου προέδρου του ΠΣΕ Ρομές Σάντρα και του γενικού γραμματέα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης Στ. Στεφάνου.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα το πρωί στις 9.00 και ολοκληρώνονται το απόγευμα στον ίδιο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ