Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΡΧΗΓΙΚΗ» ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

ΕΤΟΙΜΟΣ... «Την ίδια μέρα που μια δημοσκόπηση δείχνει ότι είναι με συντριπτική διαφορά ο καταλληλότερος να διαδεχτεί τον Κ. Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε "έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του", διευκρινίζοντας ότι "τον πρώτο λόγο έχει ο πρωθυπουργός". Το σενάριο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί ανησυχία στη ΝΔ, η οποία φοβάται το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ό,τι έγινε το 1996» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΡΧΗΓΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ»: «Σημαντική παρέμβαση στις εσωκομματικές εξελίξεις, με παράλληλη αποσαφήνιση των δικών του προθέσεων, από τον Γ. Παπανδρέου, σημειώθηκε προχθές τη νύχτα, κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από το ναυάγιο της διάσκεψης των Βρυξελλών... Ηταν ένα αρχηγικό "παρών" που ήρθε σε μια σημαντική στιγμή για τα όσα φημολογούνται σε σχέση με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε μεν ότι σε σχέση με τις εξελίξεις «τον πρώτο λόγο έχει ο πρωθυπουργός», αλλά από το σύνολο των δηλώσεών του - εν πτήσει κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα - προκύπτει ότι πλέον εισπράττει και ο ίδιος την εξαιρετική πίεση που προκαλεί ο χρόνος, η αγωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της παράταξης, αλλά και εξωτερικοί παράγοντες» (Γ. Παπαχρήστος - ΝΕΑ).

ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΣ; «Δυναμική παρέμβαση στις εσωτερικές εξελίξεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας "παρών" αν χρειαστεί και προϊδεάζοντας πως την περίοδο των εορτών "οι νύχτες είναι γκαστρωμένες"... Πολύ περισσότερο που στις Βρυξέλλες και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, και συζήτησαν εφ' όλης της ύλης, ενώ χθες το απόγευμα κυβερνητική πηγή δήλωνε πως "οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούν τον Πρωθυπουργό και δε δημιουργούν πρόβλημα". Γεγονός που προϊδεάζει πολλούς ότι οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ήταν προκαταβολικά γνωστές στον πρωθυπουργό, αν δεν έγιναν και σε συμφωνία μαζί του» (Βασ. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: «Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και από τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να λάβει θα εξαρτηθεί η ριζική αλλαγή του σκηνικού και η ακύρωση των σχεδίων για παλινόρθωση της Δεξιάς. Η ξεκάθαρη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, που έγινε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» (ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ