Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλος για... κεντροαριστερά!

Τη συνεργασία μεταξύ ΔΗΚΚΙ και του υπό ίδρυση πολιτικού φορέα υπό τον Στέλιο Παπαθεμελή προεξοφλεί η εφημερίδα «Το Παρών», η οποία μάλιστα τοποθετεί χρονικά τις σχετικές εξελίξεις για αμέσως μετά τις γιορτές.

Το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται τις κινήσεις καλής θέλησης που έχουν γίνει από τον Δ. Τσοβόλα, οι οποίες αναφέρει πως εκτιμώνται ως «σημαντικό θετικό βήμα». Επικαλείται ακόμη δηλώσεις του Στέλιου Παπαθεμελή, σύμφωνα με τις οποίες μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης του πολιτικού φορέα που θα ηγείται είναι πρόθυμος για διάλογο με το ΔΗΚΚΙ, αλλά και με ανένταχτες προσωπικότητες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Μάλιστα, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν ανεπίσημες επαφές στελεχών των δύο χώρων με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για συνεργασία. Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρει πως μια ευάριθμη ομάδα πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σ' αυτήν έχουν προσχωρήσει και εν ενεργεία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ανάμεσα στα ονόματα πρόθυμων να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο σχήμα αναφέρονται αυτά του εκδότη του περιοδικού «ΑΡΔΗΝ» Γ. Καραμπελιά και του Κ. Ζουράρι.

Τέλος, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, σύμφωνα με «Το Παρών», το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας βρήκε θετική ανταπόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ