Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέο «αγκάθι» η υπόθεση Θεοδώρου

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου. Η απόφαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό του γαμπρό του, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του κατά την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ανακινήθηκε τον περασμένο Απρίλη από καταγγελίες δυο προσώπων, τα οποία φαίνεται ότι είχαν δοσοληψίες με τον γαμπρό του υφυπουργού. Αυτές τις μέρες πάντως, αναμενόταν και η έκδοση του πορίσματος της υπόθεσης, μετά την έρευνα που διεξάγεται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, η κίνηση του βουλευτή να προχωρήσει στην ανακοίνωση της πρόθεσής του να μην είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, σε συνδυασμό με τη δήλωσή του ότι είναι «ύποπτη και σκόπιμη η σιωπή της κυβέρνησης», η οποία, όπως είπε, «διάλεξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου», γεννούν σοβαρά ερωτηματικά. Ο ίδιος πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι «έχει ζητήσει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε ότι «ήδη από το τέλος της Ανοιξης με αρχές καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, η οποία έχει ήδη προχωρήσει πολύ και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά της». Μετά το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο Χρ. Πρωτόπαππας, «θα ληφθούν οι όποιες πολιτικές ή ποινικές αποφάσεις».

Εξάλλου, την ταχύτατη ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργείται στην Ασφάλεια όσον αφορά τις καταγγελίες περί δωροληψίας συγγενικού προσώπου του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Θεοδώρου ζητεί με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την παράδοση σε αυτόν του πορίσματος που θα συνταχθεί.

«Απ' ό,τι ξέρω ο κ. θεοδώρου απέπεμψε το συνεργάτη του», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος όσον αφορά στο θέμα των δραστηριοτήτων του γαμπρού του πρώην υφισταμένου του υπουργού. Παρέπεμψε δε, στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Με έμφαση στις αλλαγές προέδρων και μελών των επιτροπών κρατικών προμηθειών, που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και γίνεται στο τέλος κάθε χρόνου, ο Κ. Κουλούρης απάντησε σε σχετική με το θέμα ερώτηση. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση να στείλει μήνυμα ή αιχμές για τον πρώην συνάδελφό του». Κατέληξε λέγοντας πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε θα φανεί σε ποιον αναλογούν ευθύνες. Σύμφωνα, επίσης, με τον Κ. Κουλούρη δεν τίθεται θέμα διενέργειας ΕΔΕ στο υπουργείο καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει δεχτεί σχετικές καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ