Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την Ολυμπιάδα Ειρήνης

Στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ

Σε σύσκεψη με θέμα τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Ειρήνης από το Γενάρη μέχρι το Μάη του 2004, καλεί φορείς και προσωπικότητες η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 24). Σκοπός της σύσκεψης είναι να προκύψει πλατιά οργανωτική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας Ειρήνης.

Η ΕΕΔΥΕ υπενθυμίζει τους κινδύνους και τις δυσοίωνες εξελίξεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, την εξολόθρευση του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης από το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους, που όπως τονίζει «ήταν μόνο η αρχή».

Νέα δεινά - υπογραμμίζει - περιμένουν τους λαούς, που δε «συμμορφώνονται» με τις επιταγές των γερακιών του Πενταγώνου, αναγορευόμενες σε χώρες που αποτελούν τον «άξονα του κακού». Η Κούβα, που ήδη αντιμετωπίζει το 40χρονο εμπάργκο από τις ΗΠΑ, αποτελεί τον πρώτο στόχο και ακολουθούν η ΛΔ Κορέας, το Ιράν, η Συρία και άλλες.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για Ολυμπιάδα Ειρήνης το 2004, που θα έχει στόχο της, μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, ν' αναδείξει τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να διατρανώσει τη θέληση και την απαίτηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, ν' αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ