Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαψευδόμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ άραγε θα έπρεπε να είναι όλα ήσυχα στο Ιράκ χτες και σήμερα όπως εμφανώς προσδοκούν ο Μπους και ο Μπλερ; Εχουν δει ποτέ κανένα λαό να αρέσκεται στην κατοχή της χώρας του;

Το «χαρτί» της σύλληψης του Σαντάμ Χουσεΐν τό «'παιξαν», βέβαια, αλλά, όπως όλα δείχνουν δε θα αποδειχθεί αρκετό. Γιατί είναι βαθύτερες οι αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ είναι χρήσιμες αυτές οι «κρίσεις ειλικρίνειας» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι ανεξαρτήτως του ποιος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να ακολουθηθεί μια σκληρή για το λαό οικονομική πολιτική.

Και μπορεί, βέβαια, να αντιδρούν ανάλογα στο ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που κάνει δηλώσεις ο «επίτιμος» της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αυτή είναι η Δεξιά κλπ., πλην όμως στη συνέχεια τηρούν κατά γράμμα τις συμβουλές του.

Αλλωστε κι ο Πάγκαλος, που βρήκε ευκαιρία να μιλήσει για το «κρυφό πρόγραμμα» της Νέας Δημοκρατίας, δε διέψευσε καθόλου την ουσία αυτών των ισχυρισμών.

ΚΑΛΑ, ΔΕΝ έχουν κουραστεί ακόμα στο ΠΑΣΟΚ να ...επαναδιαψεύδουν θέματα που πριν μερικές μέρες μάς παρουσίαζαν ως λυμένα ή ανύπαρκτα; Για τη διαδοχή μιλάμε βέβαια που έφτασε μια περίεργη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για να σηκωθεί νέος θόρυβος.

Οπως λέει λοιπόν και ο υπουργός Εξωτερικών, «όταν έρθει η ώρα» θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και ξέρετε, δηλώσεις τέτοιου είδους μπορεί να μη σημαίνουν τίποτε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σήμερα, υπονοούν όμως με σαφήνεια ότι ...κάποτε θα έρθει αυτή η ώρα.

Για την ώρα πάντως ...με Σημίτη πορεύονται στο ΠΑΣΟΚ και καθόλου φρόνιμα δεν κάθονται μια και τα νομοσχέδια, οι τροπολογίες και οι ρυθμισούλες.. πέφτουν βροχή στη Βουλή.

Τελειώνει ο χρόνος βλέπετε και υπάρχει ένα σχετικό άγχος να προλάβουν ό,τι δεν πρόλαβαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλωστε, ο νέος χρόνος είναι προεκλογικός και πολλά πρέπει να ετοιμαστούν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ