Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Επιθετική» αντιλαϊκή πολιτική

Αλλοθι στην «επιθετική» αντιλαϊκή πολιτική της αναζητεί απεγνωσμένα, μέσα από τα θλιβερά «αριστερά ανοίγματα», η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο «ελκυστικό» το αποκρουστικό πρόσωπό της και να κερδίσει πόντους στην προεκλογική δικομματική μονομαχία.

Τον τόνο στα «αριστερά ανοίγματα» τον δίνει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος, μιλώντας το Σάββατο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, δικαιολόγησε τα «ανοίγματα», λέγοντας ότι «δεν είναι κινήσεις τακτικής. Είναι αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή μου».

Επιχειρώντας να πείσει ότι το κόμμα του βρίσκεται δήθεν στον αντίποδα της «πόλωσης και του διχασμού» που προωθεί η κυβέρνηση, ο Κ. Καραμανλής διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι θα σχηματίσει «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», προβάλλοντας το ανυπόστατο επιχείρημα ότι «τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα». «Το συμφέρον του τόπου δεν εξυπηρετείται με διχασμούς και ακραίους φανατισμούς. Το συμφέρον του τόπου είναι ενωμένοι να πάμε μπροστά», τόνισε, προσθέτοντας ότι είμαστε «σε μια σύγχρονη κοινωνία, με τη δυνατότητα να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να παλέψουμε μαζί απέναντι στα προβλήματα. Αλλωστε, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε όλοι, ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Δεν είναι ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα, ούτε γαλάζια».

Στο χαιρετισμό του χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου για τον Μ. Θεοδωράκη, ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι «οι διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα», αλλά δε δίστασε να προβάλει την ανιστόρητη και αντιεπιστημονική θέση περί «συμπληρωματικότητας» της «αριστεράς» και της «δεξιάς»! Στην Ελλάδα, είπε, για δεκαετίες, η σκληρή για όλους πραγματικότητα μάς οδήγησε να μιλάμε για τη «δεξιά» και την «αριστερά» με όρους σχεδόν κάθετης σύγκρουσης. Σήμερα, συνέχισε, είμαστε πια σε θέση να δούμε και πιο βαθιά, πιο συνθετικά. «Να δούμε και την άλλη πλευρά, εκείνη της συμπληρωματικότητας των δύο μεγάλων πολιτικών ρευμάτων στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας»(!). «Και όποιος - συμπλήρωσε - βλέπει αυτή τη διάσταση του παρελθόντος, μπορεί και να δει ξεκάθαρα, ακριβώς και ότι στην Ελλάδα, το μέλλον θα είναι μια σύνθεση που θα αφορά όλους μας».

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται πανέτοιμος να εφαρμόσει η κυβέρνησή του από την πρώτη μέρα μια «επιθετική οικονομική πολιτική», χαρακτηρίζοντας συντηρητική την αντίληψη που διστάζει να αναλάβει το «πολιτικό κόστος» των αντιλαϊκών μέτρων. «Η αδράνεια, η αναβλητικότητα, η τακτική του "ένα βήμα μπρος δύο πίσω" έχει στοιχίσει ακριβά στη χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ενώ απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση για το Συνταξιοδοτικό, αφήνει, έμμεσα πλην σαφώς, να διαφανούν οι προθέσεις του, λέγοντας ότι «μια κυβέρνηση που φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, που φοβάται να μετρηθεί με τα προβλήματα, είναι μια κακή κυβέρνηση». Προϊδεάζει για τη «νέα» λιτότητα, αναφέροντας ότι «δίνουμε άμεση προτεραιότητα στη δημοσιονομική εξυγίανση», ενώ επαναλαμβάνει τις θέσεις για πραγματικές αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ