Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ανανεωτικός «σκόπελος» στη ρότα της ηγεσίας

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το μοίρασμα ανάμεσα στους «συμμάχους» των θέσεων στα διάφορα ψηφοδέλτια. Ο Μ. Γλέζος, αλλά και ο Μ. Κωστόπουλος φαίνεται να προκρίνονται ανάμεσα σε άλλα για το ψηφοδέλτιο επικρατείας που θα στηρίξει ο Συνασπισμός και οι συν αυτώ, η επονομαζόμενη «Πρωτοβουλία για τη συσπείρωση της Αριστεράς». Στο χώρο παρατηρείται έντονη προεκλογική κινητικότητα και την επόμενη βδομάδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η συγκρότηση εκλογικής επιτροπής, καθώς και η δημοσιοποίηση της εκλογικής ονομασίας και της κατανομής των υποψηφιοτήτων ανά περιφέρεια.

Πάντως, χτεσινά δημοσιεύματα («Ελευθεροτυπία») διαβλέπουν «κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας» στο Συνασπισμό, καθώς η τάση των ανανεωτών αντιδρά στις επιλογές της ηγεσίας και φέρεται να προειδοποιεί τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο πως τα στελέχη της θα θέσουν εν αμφιβόλω τη συμμετοχή τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Να σημειώσουμε πως οι ανανεωτές του Συνασπισμού πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο πανελλαδική συνάντηση, όπου φέρεται να τέθηκε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος η αλλαγή στάσης του Ν. Κωνσταντόπουλου, που εκτιμάται πως αδιαφορεί και επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά απέναντί τους, καθώς και η αποδοχή της πλατφόρμας εκλογικής συνεργασίας που θα τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ στην επόμενη συνεδρίασή της.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως η «Ανανεωτική Συσπείρωση» με ανακοίνωσή της στις 3 Δεκέμβρη τόνιζε πως «"πολιτική συμφωνία" ανάμεσα στον ΣΥΝ και άλλες αριστερές κινήσεις, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία και η ΠΓ του ΣΥΝ, δεν μπορεί να μας βρει σύμφωνους. Γιατί το περιεχόμενό της είναι προϊόν μιας πρόχειρης και αμήχανης συρραφής σημείων και συνιστά στροφή σε σχέση με βασικά πολιτικά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί σε σειρά συνεδριακών αποφάσεων από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ