Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΛΗΘΕΙΕΣ» ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ: «Εντόνως ενοχλημένος φέρεται ο Κ. Καραμανλής από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να προδικάσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει "πολιτική λιτότητας με επώδυνα μέτρα". Την ενόχληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενέτειναν και οι νέες παρεμφερείς αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επανήλθε χθες, λέγοντας ότι "η Νέα Δημοκρατία ή όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να ασκήσει περιοριστική πολιτική". Γεγονός που προσέφερε βέβαια στην κυβέρνηση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προεκλογική εκμετάλλευση». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ: «Προαναγγέλλοντας (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) "επώδυνα μέτρα", αφήνει ευάλωτη τη ΝΔ στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για "κρυφό πρόγραμμα" και εκφοβίζει τους οικονομικά ασθενέστερους ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα τους επιβάλει και άλλη λιτότητα. Ο πολύπειρος κ. Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα της κυβέρνησης που θέλει να κρατήσει σε πολιτική ομηρία τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους αγρότες, με το φόβητρο του παρελθόντος και τις κακές εμπειρίες της τριετίας 1990-1993». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ)

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για "σφίξιμο του ζωναριού" και απολύσεις όταν η ΝΔ δεν έχει διατυπώσει τέτοιες προτάσεις... Η ΝΔ σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει το οικονομικό της επιτελείο, θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και τον περιορισμό της απίστευτης σπατάλης που επικρατεί στο Δημόσιο». (Π. Αμυράς -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ»: «Το κυρίως ερώτημα είναι: Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν είναι αυτή που διατυπώνει επίμονα ο Κ. Μητσοτάκης: Η δήλωση ότι στο κέντρο της πολιτικής της θα είναι οι ασθενέστεροι και οι παραμελημένοι, δε λέει απολύτως τίποτε... Αλήθεια, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, προπαντός, δε δεσμεύεται από θέσεις του αρχηγού της Κώστα Καραμανλή, διότι απλούστατα δεν έχει διατυπώσει όποιες συγκεκριμένες θέσεις για οποιοδήποτε από τα κρίσιμα θέματα του τόπου. Αυτό σημαίνει, ότι μάλλον είναι οδυνηρά όσα σκέφτεται να εφαρμόσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν τελικά καταφέρει, χωρίς να λέει τίποτε, να παραπλανήσει το εκλογικό σώμα». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό (2016-08-24 00:00:00.0)
Ο «ευρωμονόδρομος» και οι ελιγμοί (2012-05-17 00:00:00.0)
«Αυξήσεις»... λιτότητας (2004-01-21 00:00:00.0)
Συμφωνεί με τον Κ. Μητσοτάκη για τη λιτότητα (2004-01-15 00:00:00.0)
Τα ...δύσκολα (2003-09-17 00:00:00.0)
Πιέζει για πιο σκληρά μέτρα (2003-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ