Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κύπρος, όπως... Ιράκ

«Θέλουν να συνετίσουν τους "κακούς" και "ανυπάκουους" Ελληνες της Κύπρου, οι οποίοι σέρνουν πίσω τους χιλιετηρίδες σπουδαίου ελληνικού πολιτισμού και αγώνες που υψώθηκαν ίσαμε τον ουρανό και ακόμα παραπέρα έως τις αγχόνες της αγγλικής αποικιοκρατίας» (ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης στα ΝΕΑ).

Το σκονάκι

«με απόλυτη ευθύνη της Κυπριακής Προεδρίας, στήθηκε ένας μηχανισμός οργουελιανής παραπληροφόρησης, με στόχο να πείσει πως το 4ο σχέδιο Ανάν ήταν ένα δαιμονικό φιλοτουρκικό κατασκεύασμα!» (ο Θ. Γεωργακόπουλος στα ΝΕΑ).

Η Ουάσιγκτον

«Μετά τον πρόεδρο Μπους, τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήρθε χτες η "Ουάσιγκτον Ποστ" να προσθέσει τη δική της φωνή στον κατάλογο των αμερικανικών κέντρων αποφάσεων και επιρροής που ασκούν πιέσεις προς την ελληνοκυπριακή και ελλαδική πλευρά για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν» (ο Αθανάσιος Ελλις στα ΝΕΑ).

Το «αριστερό» ΝΑΙ

«Δε χρειάζεται να είναι κανείς πολιτική διάνοια για να καταλάβει ότι η λύση του Κυπριακού είναι σήμερα εφικτή όχι τόσο λόγω συμφερόντων των ΗΠΑ, αλλά λόγω της αλλαγής στάσης της Τουρκίας (η Μαρία Καραμεσίνη στην ΑΥΓΗ).

Αποτίμηση

«Ηταν μια ιστορική, τεκμηριωμένη ομιλία που δεν απευθυνόταν στο συναίσθημα, δεν πόνταρε στο φανατισμό, αλλά σε μια λεπτομερή παράθεση αρνητικών ρυθμίσεων... Ηταν μια σαφής θέση. Και κυρίως ήταν η πρώτη ουσιαστική ανάλυση είτε συμφωνεί κανείς με αυτή είτε διαφωνεί. Ο Τ. Παπαδόπουλος αποδόμησε το πέμπτο σχέδιο Ανάν» (το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ