Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Οχι» σε μια Κύπρο - «αστυνομικό τμήμα» των ΗΠΑ

Γιατί ο κ. Πάουελ ξημεροβραδιάζεται στα τηλέφωνα πασχίζοντας να επιβάλει το «Ναι» στην Κύπρο; Τι θα εξασφάλιζε για τους Αμερικάνους ένα «Ναι» των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν; Σε τι διευκολύνονται οι ΗΠΑ, πιέζοντας για μια επίπλαστη «ησυχία» και για μια όπως - όπως «διευθέτηση» επί του κυπριακού εδάφους;

***

Επειδή οι κομμουνιστές πάσχουν από τη συνήθη... «συνωμοσιολογία», ας απαντήσει στο ερώτημα κάποιος πέραν πάσης υποψίας. Είναι ο κύριος Τόμας Ερλιχ, ειδικός σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για θέματα Εγγύς Ανατολής, που δήλωνε χρόνια πριν:

«Η Κύπρος έχει ένα σημαντικό προσόν, τη στρατηγική της θέση. Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου και είναι έτσι καλά τοποθετημένο που προσφέρεται για την αστυνόμευση ολόκληρης της Ανατολής...» («Εγκλημα εναντίον της Κύπρου», Κώστας Κάππος, εκδόσεις «Γνώσεις»).

***

Προφανέστατα, όποιος θέλει να κάνει τον «χωροφύλακα» στην περιοχή, έχει κάθε λόγο να «επιλύσει», κατ' αρχάς, τα προβλήματα που ενυπάρχουν μέσα στο... «αστυνομικό τμήμα» του. Να τα «κουκουλώσει». Και ως εκ τούτου να τα διατηρήσει για να επεμβαίνει (και) εντός του... «Τμήματος» όποτε του αρέσει. Γιατί ο «χωροφύλακας» δεν παύει να είναι χωροφύλακας και μέσα στο... «Τμήμα».

Επομένως, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι προπαγανδιστές του «Ναι»: Τι σχέση έχει ο αγώνας του κυπριακού λαού για ενιαία, ανεξάρτητη και κυρίαρχη πατρίδα, με τη μετατροπή της Κύπρου σε «κέντρο χωροφυλακής» του παγκόσμιου γκάνγκστερ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ