Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα Ειρήνης

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης, που αποφάσισαν η ΕΕΔΥΕ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Χανιά μετά από απόφαση των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης τω νομών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι επιτροπές καταδικάζουν τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, την ένταση της τρομοκρατίας σε βάρος των λαών, καθώς και τις πιέσεις που ασκούνται στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό για να αποδεχτεί μια λύση πέρα για πέρα άδικη, η οποία στην ουσία - όπως αναφέρεται - νομιμοποιεί μια εχθρική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος και διατηρεί μια ξένη κατοχή.

Για την αμερικάνικη βάση στη Σούδα στα Χανιά, τονίζουν ότι αποτελεί για τη χώρα μας ένα βήμα πιο κοντά στη «θερμή γραμμή» νέων επεμβάσεων, που προιωνίζονται οι ωμές απειλές των ΗΠΑ σε βάρος πολλών χωρών.

Καλούν τους λαούς να συνεχίζουν να αντιστέκονται, να αγωνίζονται και να δρουν για το δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι, για τα ιδανικά της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Τους καλούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, γιατί, όπως υπογραμμίζουν: «Δε φτάνει να λέμε ναι στην ειρήνη, αν δεν αγωνιζόμαστε κατά του εχθρού της ειρήνης».

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις:

- Στο Ηράκλειο την Κυριακή 25 Απρίλη, θα γίνει το πρωί, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2004», ποδηλατικός αγώνας αφιερωμένος στην Ολυμπιάδα Ειρήνης.

- Το απόγευμα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με ομιλητή τον Νίκο Φωτιάδη, καθηγητή και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, με θέμα «Δημοκρατικά δικαιώματα - ΝΑΤΟ - Ολυμπιάδα Ειρήνης».

- Στα Χανιά την Τετάρτη 28 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

- Στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης, θα πραγματοποιηθούν και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες, τόσο από τις Επιτροπές Ειρήνης των άλλων νομών, όσο και από μαζικούς συνδικαλιστικούς φορείς, που θα έχουν ως κορύφωση την 9η Μάη, επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με παγκρήτια κινητοποίηση στις αμερικάνικες βάσεις της Σούδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ