Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΟΓΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό

Eurokinissi

Τη σκυτάλη καταδίκης της νέας απόπειρας «επίλυσης» του Κυπριακού σύμφωνα με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, παίρνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Ερχεται έτσι να προστεθεί στους δεκάδες συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες, που καταγγέλλουν την επιχείρηση ποδηγέτησης του κυπριακού λαού από τους ιμπεριαλιστές, αλλά και την καταπάτηση του δικαιώματός του να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του.

«Τα πάθη του κυπριακού λαού συνεχίζονται. Πάθη που είναι τόσο παλιά, όσο και ο ιμπεριαλισμός. Πάθη που καθορίζονται από τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι έχουν επιλέξει για την Κύπρο ρόλο "αβύθιστου αεροπλανοφόρου" για την εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων. Το νέο κεφάλαιο των παθών έχει τίτλο "σχέδιο Ανάν"...», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας μετά από πρόσφατη συνεδρίασή του.

«Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ, αλληλέγγυες πάντα με τις γυναίκες της Κύπρου, καταδικάζουμε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που υφίστανται για να πουν ΝΑΙ στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης, στην ευρωδιχοτόμηση του πολύπαθου νησιού τους... Διαβεβαιώνουμε τις Κύπριες γυναίκες ότι βρισκόμαστε πάντα αλληλέγγυες στον αγώνα τους για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Βρισκόμαστε αλληλέγγυες με τις μαυροφορεμένες Κύπριες γυναίκες, που αγωνίζονται για την ανεύρεση των αγνοουμένων τους 30 χρόνια και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη τους».

Παράλληλα, η ΟΓΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους λαούς της Παλαιστίνης και του Ιράκ, που αντιστέκονται λυσσαλέα, με κάθε μέσο, στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που έχει «τινάξει στον αέρα» την ειρήνη στη Μ. Ανατολή.

Η γυναίκα ως θύμα του ιμπεριαλισμού

Οι συνέπειες του ιμπεριαλισμού για τη νέα γυναίκα θα αποτελέσει το επίκεντρο της δράσης της ΟΓΕ όλη την επόμενη χρονιά, ενόψει του συνεδρίου της - που θα γίνει την άνοιξη του 2005 - με θέμα: «Η νέα γυναίκα - θύμα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Το ΔΣ έθεσε ως στόχο τη δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας, ώστε ακόμα περισσότερες γυναίκες να συσπειρωθούν κάτω από τη συλλογική δράση του μαχητικού γυναικείου κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ