Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Σφύζουν από... προβλήματα

Στα Φάρσαλα βρέθηκε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με κατοίκους της επαρχίας και με φορείς τους. Στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αιτίες που τα δημιουργούν, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ. Προβλήματα όπως αυτά των αγροτών της επαρχίας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. «Στόχος αυτής της πολιτικής - τόνισε - που η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να εφαρμόζει με τον ίδιο ζήλο που εφάρμοσε η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, είναι το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η δημιουργία νέων, "σύγχρονων" τσιφλικιών». Αναφέρθηκε, δε, ιδιαίτερα στα νέα καταστροφικά μέτρα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, υπογραμμίζοντας πως θα επισπεύσουν τους ρυθμούς ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Και επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεχούς πάλης του αγροτικού κόσμου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής με βασικό μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό συνεταιρισμό που προτείνει το ΚΚΕ.

Την πρόταση του ΚΚΕ για τον παραγωγικό συνεταιρισμό ανέπτυξε Τ. Τσιόγκας και στις επαφές που είχε στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων που επισκέφτηκε και είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Γ. Σούρλα και τη διοίκηση. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν, δε, τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση, καθώς είναι καταχρεωμένη, πολλά περιουσιακά της στοιχεία ξεπουλήθηκαν, οι περισσότερες δραστηριότητές της έχουν σταματήσει ή έχουν συρρικνωθεί δραματικά, ενώ οι 59 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει ζουν με την αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.

Ο Τ. Τσιόγκας επισκέφτηκε, επίσης, και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, στο οποίο υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και υποδομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει ακτινολόγο, ελεγκτή γιατρό για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, ενώ χρειάζονται τρεις, στο γραφείο των γιατρών που εφημερεύουν δεν υπάρχει ούτε τουαλέτα κ.ά.

Οι ελλείψεις, υπογράμμισε ο Τ. Τσιόγκας, είναι απόρροια των περικοπών που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και μετατρέποντας το δημόσιο αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα. Κι αναπτύσσοντας την πρόταση του ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνει πλαίσιο αγωνιστικής διεκδίκησης των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ