Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΚΡΗΤΗ
Ισχυρό ΟΧΙ και από το Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση - συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, χτες το βράδυ, με θέμα «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι θέσεις του ΚΚΕ», στην αίθουσα του Δήμου «Θεατρικός Σταθμός».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΝΕ Δημήτρης Βρύσαλης, σημειώνοντας πως η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια αντίστοιχων εκδηλώσεων του Κόμματος, που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση του λαού για τη θέση των κομμουνιστών, το ξεκάθαρο και δυνατό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, - όπως ανέφερε συγκεκριμένα - αλλά και για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κύπρου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης στην ομιλία του τόνισε πως η σημερινή εκδήλωση, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιείται για να διατρανωθεί η αλληλεγγύη όλων στον κυπριακό λαό.

«Πρέπει και από το Ηράκλειο να φύγει ένα ισχυρό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, πολύ περισσότερο που η παρουσία των αμερικάνικων βάσεων στην Κρήτη και των S-300 απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση όλων των αντιιμπεριαλιστικών και φιλειρηνικών δυνάμεων».

«Το πραγματικό δίλημμα - υπογράμμισε - δεν είναι "Ανανιστάν" ή διχοτόμηση, το πραγματικό δίλημμα είναι ενταφιασμός του Κυπριακού ή Κύπρος Ενιαία - Ανεξάρτητη - Ομόσπονδη και διζωνική, χωρίς ξένες βάσεις, στρατούς και προστάτες».

Ακολούθως, πρόσθεσε ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι καταδίκη της χούντας και της εισβολής και κατοχής που ακολούθησε ή, σε τελική ανάλυση, επιβράβευσή τους».

Επίσης, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στο Ρέθυμνο, που οργάνωσε η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ