Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρνητική για την Ελλάδα η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Εφτά στους δέκα Ελληνες χαρακτηρίζουν αρνητική την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για τη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία δημοσκοπήσεων «TNS Icap» σε 52 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των 52 χωρών όπου διεξήχθη η έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση: «Θεωρείτε ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει θετική επίδραση στη χώρα σας, αρνητική επίδραση ή η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν έχει καμία επίδραση στη χώρα σας;».

Οι Ελληνες πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και με το ποσοστό αυτό κατέταξαν την Ελλάδα δεύτερη χώρα στη σχετική έρευνα πίσω από τη Ρωσία.

Στην έρευνα της «TNS Icap» που έγινε σε συνεργασία με τη «Gallup International Association», καταγράφηκαν οι απόψεις των κατοίκων 52 χωρών για τις επιπτώσεις της πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάλιστα, από τις απαντήσεις των πολιτών προκύπτει ότι το 47% πιστεύει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει αρνητική επίδραση στη χώρα του, ενώ μόλις το 27% από το σύνολο των πολιτών των 52 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει θετική επίδραση στη χώρα τους.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό να αναφέρουμε και την αυξητική τάση που παρατηρείται με το πέρασμα του χρόνου στην καταγραφή των αρνητικών απόψεων για τη χώρα μας. Ετσι, ενώ το Σεπτέμβρη του 2001 το ποσοστό ήταν 49% των αρνητικών απόψεων των Ελλήνων, το Δεκέμβρη του 2003 έφτασε στο 69%.

Ετσι, από το 49% το Σεπτέμβρη του 2001 το ποσοστό των αρνητικών απόψεων των Ελλήνων αυξήθηκε ελαφρώς τον Ιανουάριο του 2003 στο 51%, ενώ το Δεκέμβρη του 2003 έφτασε στο 69%. Τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας καθιστούν σαφές ότι σε διεθνές επίπεδο επικρατεί η αντίληψη πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει αρνητική επίδραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ