Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποζημιώσεις - «πρόκληση»

Εξοργιστικά προκλητικές αποζημιώσεις δικαιούνται, σε περίπτωση πρόωρης λύσης των συμβολαίων τους, οι διοικητές των ΔΕΚΟ - και δεν είναι λίγοι - που έχουν προσληφθεί βάσει του νόμου για την επιλογή των λεγόμενων «μάνατζερ του Δημοσίου». Μιλάμε για αποζημιώσεις, που ανέρχονται σε ...εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές! Και επειδή διανύουμε περίοδο αλλαγών στις διοικήσεις όλων των ΔΕΚΟ, αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων δραχμών θα διατεθούν από τα ταμεία του κράτους (δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων) για την αλλαγή προσώπων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Λ. Αντωνακόπουλου (πρώην προέδρου του ΣΕΒ) ο οποίος επιλέχτηκε και τοποθετήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν 2 χρόνια στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ! Ο εν λόγω «μάνατζερ», που διορίστηκε το 2002 με 5ετές συμβόλαιο και μηνιαίες αποδοχές περί τα 5.000.000 (ναι, καλά διαβάσατε, πέντε εκατομμύρια δραχμές), δικαιούται αποζημίωση που ανέρχεται σε 700.000 ευρώ!!! Και αν κάποιος θελήσει να κάνει αναγωγή της αποζημίωσης - πρόκλησης που δικαιούται ο απερχόμενος από τον ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλος, τον πληροφορούμε ότι ισοδυναμεί με τους κατώτατους μισθούς 1.350 εργαζομένων!

Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντες - πράσινοι ή γαλάζιοι - επιμένουν να πιπιλάνε τη γνωστή καραμέλα, πως η οικονομία δεν αντέχει ή πως τα ταμεία είναι άδεια και παρόμοια διάτρητα επιχειρήματα, όταν καλούνται να ικανοποιήσουν κάποιο από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ