Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
«ΟΧΙ» κι από την ελληνική κοινότητα του Ααχεν

Με επιστολή της στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, η Ελληνική Κοινότητα Ααχεν Γερμανίας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο «δυνατό σας ΟΧΙ, στο ΟΧΙ του ελληνικού και προ πάντων στο ΟΧΙ ολόκληρου του ελληνοκυπριακού λαού που θα νικήσει σε πείσμα όλων που θέλουν να αλυσοδέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ακόμα, προσθέτει και τη δική της αντίθεση σε σχέδια που θα φέρουν στην Κύπρο όλα τα αντιδημοκρατικά μοντέλα σαν αυτά που εφαρμόστηκαν στη Βοσνία και στο Κόσσοβο. «Είμαστε - σημειώνεται - κι εμείς ενάντια στο σχέδιο Ανάν που θέλει να μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε προτεκτοράτο του ΟΗΕ, που σημαίνει προτεκτοράτο των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της ΕΕ. Είμαστε μαζί σας ενάντια στη μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ. Είμαστε ενάντια στην ύπαρξη βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, που είναι τα κατάλοιπα της βρετανικής αποικιοκρατίας».

Η κοινότητα εκφράζει επιπλέον τη συμπαράστασή της στους Τουρκοκυπρίους τονίζοντας πως τα συμφέροντά τους είναι κοινά με αυτά των Ελληνοκυπρίων και εκφράζει την πεποίθησή της πως οι δύο κοινότητες θα βρουν λύση που να βασίζεται στα αμοιβαία συμφέροντά τους και δε χρειάζονται την «ξένη βοήθεια» που στο μόνο που στοχεύει είναι στην υποδούλωσή τους σε αδηφάγα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ