Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκρίσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, ήταν τα θύματα του τυφώνα «Ιβάν» στις ΗΠΑ. Αυτό μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και θυμηθήκαμε την απάντηση, που έδωσαν οι αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας της Κούβας, την περασμένη Τρίτη, στην εκδήλωση της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκαν, για το πώς εξασφαλίζεται η προστασία των κατοίκων του Νησιού της Επανάστασης απ' το συγκεκριμένο τυφώνα.

«Η ζωή ενός απλού ανθρώπου - όπως έλεγε ο Τσε - αξίζει περισσότερο απ' το χρυσάφι όλου του κόσμου», τόνισαν χαρακτηριστικά και αναφέρθηκαν στα μέτρα, που ήδη παίρνονταν, για τον επερχόμενο τότε «Ιβάν». Ανάμεσά τους, ήταν και η οργανωμένη εκκένωση της δυτικής περιοχής της Κούβας και η μετακίνηση 1,5 περίπου εκατομμυρίου ανθρώπων. «Βρισκόμαστε εδώ και οι δικοί μας άνθρωποι είναι στην Κούβα, αλλά δεν ανησυχούμε, γιατί ξέρουμε ότι το κράτος θα τους προστατεύσει», σημείωσαν οι Κουβανοί αθλητές.

Τελικά, βέβαια, ο τρομερός «Ιβάν» δε «χτύπησε» την Κούβα, αλλά στο μυαλό μας επανέρχεται συνεχώς η σύγκριση του δικού τους αισθήματος σιγουριάς και ασφάλειας, με τη δική μας καθημερινή ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Της Κούβας του εμπάργκο και του πολύμορφου, ακήρυκτου πολέμου από τις ΗΠΑ και της «ισχυρής Ελλάδας», μέλους των μεγαλύτερων οικονομικών και στρατιωτικών ενώσεων του πλανήτη, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ