Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο μπροστά στην ΚΠΕ

Αν και οι αναφορές στο εσωκομματικό τοπίο του Συνασπισμού συνοδεύονται συχνά από τη λέξη «ρευστότητα», το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ενδείξεις περί του αντιθέτου. Ολα δείχνουν πως το «αριστερό ρεύμα» - ελλείψει άλλης επιλογής - ήρε τις επιφυλάξεις του και έδωσε το χρίσμα στον Αλ. Αλαβάνο να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Φ. Κουβέλη να στέκεται απέναντί του με τη στήριξη μερίδας των «προεδρικών» και των «ανανεωτών». Η υποψηφιότητα του Μ. Παπαγιαννάκη δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο αν τελικά οριστικοποιηθεί θα συνιστά περισσότερο μια προσπάθεια καταγραφής των εσωκομματικών συσχετισμών και στο δεύτερο γύρο οι «ανανεωτές» θα στηρίξουν Φ. Κουβέλη.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει περαιτέρω στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού, η οποία δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε πεδίο προεκλογικής εκστρατείας για τους υποψήφιους προέδρους, σύμφωνα με πρόταση στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και του Στ. Πιτσιόρλα. Η ΚΠΕ, άλλωστε, θα εκτιμήσει τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό από την Επιτροπή Καταστατικού, αλλά και τις θέσεις που θα εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή αν κατορθώσει έως τότε να καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό κείμενο.

Ο συντονιστής της ΠΓ του ΣΥΝ, Στ. Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» υπεραμύνεται της άποψης κάθε υποψήφιος να κάνει «ένα είδος προεκλογικής εκστρατείας, να διατυπώσει πολιτικές θέσεις και για ζητήματα λειτουργίας του κόμματος». Προτείνει ακόμα οι τάσεις να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με όλους τους ενδιαφερόμενους και προαναγγέλλει ότι η τάση των «προεδρικών», στην οποία ανήκει, θα το πράξει άμεσα. Ο Στ. Πιτσιόρλας επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει στα ίδια καθήκοντα και τάσσεται υπέρ της εκλογής προέδρου από το συνέδριο και γραμματέα από την ΚΠΕ. Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Καταστατικού θα εισηγηθεί στην ΚΠΕ εκλογή του προέδρου από την ίδια.

Στο μεταξύ, από τις σελίδες της κυριακάτικης «Ελευθεροτυπίας» ο Λ. Κύρκος διαμηνύει στους ενδιαφερόμενους ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς διαθέτει όλα τα προσόντα. Αλλωστε, επικροτεί τον τρόπο με τον οποίο ο Ν. Κωνσταντόπουλος πορεύτηκε ως πρόεδρος του ΣΥΝ, παρότι κατά τη γνώμη του υπέπεσε στο «σεχταριστικό σφάλμα» της επίθεσης στην ιδέα της κεντροαριστεράς, την επίτευξη της οποίας ο ίδιος βλέπει σαν εξέλιξη του ΕΑΜ (!), κουνώντας επικριτικά το δάχτυλο στον ΣΥΝ γιατί δεν αξιοποίησε τα διδάγματα του ΕΑΜικού κινήματος... Ο Λ. Κύρκος δεν κρύβει την επιθυμία του για συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ενώ αναφέρει πως και ο νεοφιλελευθερισμός δεν πρέπει να χαριστεί στη συντήρηση, καθώς είναι ένα «μεγάλο ρεύμα που προσέφερε πάρα πολλά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ