Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Γιορτή «μπολιασμένη» με την αγωνιστική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Η «δική μας γιορτή» ολοκληρώθηκε, έλαμψε για τέσσερις μέρες η πολιτεία του 30ού Φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, κι ο «δικός μας αγώνας» συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με νέα δυναμική, μέχρι τη νίκη.

Κορυφώθηκε προχθές το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στην Αθήνα, με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα (αναλυτικά παρουσιάζεται στις επόμενες σελίδες), και μαζική παρουσία του κόσμου κι ιδιαίτερα της νεολαίας όλο το τετραήμερο στις - κατά κοινή ομολογία - πολύ όμορφες εκδηλώσεις του. Το φετινό Φεστιβάλ αντανακλούσε, στο σύνολό του, την προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να υπερασπίζονται το δικαίωμα της νεολαίας να χαίρεται τη ζωή, όπως είπε χαρακτηριστικά και η Αλ. Παπαρήγα, που τόνισε, επίσης, ότι «οι χαρές της ζωής είναι αξεχώριστες από τις χαρές του αγώνα».

Αυτό είναι και το μήνυμα του Φεστιβάλ, που συγκέντρωσε την πείρα τριάντα χρόνων στην υπηρεσία των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, στην υπηρεσία των αγώνων της για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και στην υπηρεσία του πολιτισμού, της γνήσιας λαϊκής και νεανικής δημιουργίας. Τούτη η πείρα μεταφράστηκε σε φροντισμένα περίπτερα, σε ζωντανούς χώρους, με πολλές δραστηριότητες, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σ' ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ δούλεψαν ακούραστα, τόσο για το στήσιμο, όσο και για τη λειτουργία του 30ού Φεστιβάλ, όπου στις τετραήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες καλλιτέχνες, δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας και μαζικοί φορείς. Ολα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το Φεστιβάλ της ΚΝΕ εδώ και τόσα χρόνια μοναδικό νεανικό θεσμό.

«Μπράβο σας παιδιά», «κάθε χρόνο και καλύτερα»... Η ανταπόκριση και τα καλά λόγια του κόσμου γέμισαν τους νέους της ΚΝΕ με ικανοποίηση, αλλά και πείσμα για ακόμα πιο μαζική και γερή Οργάνωση, αφού κάθε χρόνο το Φεστιβάλ αποκαλύπτει τις μεγάλες δυνατότητες της ΚΝΕ να απευθύνεται πλατιά, να συγκινεί, αλλά και να πείθει όλο και περισσότερους νέους για την ανάγκη να ενταχθούν κι οι ίδιοι στην υπόθεση του αγώνα της εργατικής τάξης για να κατακτήσουν το μέλλον που τους ανήκει.

Αυτή η υπόθεση, ο αγώνας για το σοσιαλισμό, ο αγώνας για τη ζωή, είναι κεντρικό στοιχείο του Φεστιβάλ, αφού και η νεολαία μπορεί και πρέπει να πάρει τη δική της θέση στη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία, στο Μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ