Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπροστά στο Συνέδριο

Το ΚΚΕ έχει ήδη τεθεί στην τροχιά του 17ου Συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Φλεβάρη 2005 και θα συζητήσει την πορεία και τα καθήκοντα του Κόμματος από την ανασυγκρότηση στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίησή του. Η σημασία του για τα μέλη του Κόμματος σπουδαία, καθώς θα αποτιμήσουν και θα κρίνουν μια μακρόχρονη πορεία, θα προτείνουν και θα συναποφασίσουν για το μέλλον. Ιδιαίτερη η σημασία του και για τους φίλους του Κόμματος, των οποίων επιζητείται η εποικοδομητική συμβολή. Και φυσικά ξεχωριστή η σημασία του Συνεδρίου για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για το ίδιο το λαϊκό κίνημα, καθώς στο βαθμό που καταφέρει να δώσει αποφασιστική ώθηση στην ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτό θα μεταφραστεί σε ενίσχυση της δικής τους θέσης.

Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ αναδεικνύεται σε κομβικής σημασίας ζήτημα ενόψει του Συνεδρίου. Τα μέλη του Κόμματος με απαιτητικότητα και αυστηρότητα πρέπει να σκύψουν στο πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην προώθηση των στόχων του. Μια συζήτηση για το αύριο προϋποθέτει εξέταση του χτες, απολογισμό των 14 χρόνων από την ανασυγκρότηση, εντοπισμό λαθών, παραλείψεων, αδυναμιών. Μόνο έτσι, μέσα από την ολόπλευρη και σε βάθος εξέταση όλων των ζητημάτων που απασχόλησαν το Κόμμα μας αυτά τα χρόνια, είναι δυνατόν να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση στην ενίσχυσή του, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής αποχαλίνωσης, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Οι απαιτήσεις των καιρών μεγάλες, η ευθύνη των κομμουνιστών να αντιστοιχηθούν με αυτές τεράστια. Με πλήρη συναίσθηση αυτής της ευθύνης πορευόμαστε προς το 17ο Συνέδριο και με ένα πλατύ άνοιγμα στην κοινωνία, στον ελληνικό λαό. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 9 Οκτώβρη, η προετοιμασία του και η απαραίτητη ένταση της δράσης μας μετά απ' αυτό, αποτελούν χρυσή ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα Συνέδριο έχοντας νωπές στη μνήμη τις λαϊκές διαθέσεις, όχι μόνο όπως αυτές καταγράφτηκαν στις δύο πρόσφατες εκλογικές μάχες, αλλά και όπως θα εκδηλωθούν στο στίβο των αγώνων.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ συνδέεται άρρηκτα με τους στόχους που παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, αποσκοπεί στο να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων του λαϊκού και εργατικού κινήματος, να προωθήσει την απαραίτητη σήμερα συμμαχία των εργατών με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ακριβώς αυτό είναι και το ζητούμενο του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η ένταση της ταξικής πάλης και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα ως βασική προϋπόθεση για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου και το πώς το ΚΚΕ, ολόπλευρα ενισχυμένο, θα συμβάλει στην επιτάχυνση των διεργασιών σε μια τέτοια κατεύθυνση. Κι αυτή η ευθύνη βαραίνει την πλάτη κάθε μέλους και στελέχους του, αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου που αγωνιά για το αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ