Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση του «Σαμιακού Τύπου» στο ΚΚΕ

Η ανταπάντηση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Η εφημερίδα «ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» έστειλε προς το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την παρακάτω επιστολή, που υπογράφει η διευθύντρια Μαργαρίτα Μ. Ικαρίου:

«Προς το Γραφείο Τύπου

της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Σάμος 20 Σεπτεμβρίου 2004

Κύριοι

Με έκπληξη, αλλά και εύλογη αγανάκτηση διαβάσαμε το περιεχόμενο του fax, που μας αποστείλατε στις 16/09/2004 και αφορούσε φημολογούμενη συνάντηση της ΓΓ του ΚΚΕ κας Παπαρήγα με το νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα.

Απορίας άξιον είναι το πώς έμπειροι συνάδελφοι όπως εσείς, που πλαισιώνετε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, δεν αντιλήφθηκαν τα σημεία στίξεως, την προσεκτική τοποθέτηση και το νόημα των λέξεων του εν λόγω κειμένου!

Συγκεκριμένα, στον τίτλο έχει τεθεί ερωτηματικό, στο κείμενο υπάρχει κατ' αρχάς η διευκρίνιση ότι πρόκειται για "πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν", ενώ στη συνέχεια αναφέρεται σαφώς πως "σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες..." και "εάν και εφόσον έγινε η συνάντηση...".

Γενικά, πρόκειται για είδηση, η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας με πάσαν επιφύλαξη και ως συνέχεια των φημών που έντονα κυκλοφορούσαν στο Δήμο Ραχών Ικαρίας.

Θα περιμέναμε λοιπόν από σας, μια απάντηση διάψευσης, λιτή και κατηγορηματική όπως αυτή που μας απέστειλε ο νομάρχης. Οι όροι "προβοκατόρικο, κατασκευασμένο και περιφρονητικό προς τις αρχές της δημοσιογραφίας", επιστρέφονται, διότι δεν αγγίζουν μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και αδέσμευτη εφημερίδα όπως έχει αποδείξει στα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του ότι είναι ο "ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ".

Η διεύθυνση, η αρχισυνταξία και το δημοσιογραφικό επιτελείο του «Σ.Τ.» έχουν ιστορία αποδεδειγμένης δράσεως στις λαϊκές κατακτήσεις, καθώς ανήκουν οι μεν παλαιότεροι στη γενιά του 1-1-4 και τους αγώνες του Πολυτεχνείου, οι δε νεότεροι με ανελλιπή παρουσία στα φοιτητικά κινήματα, στις διεκδικήσεις και τα λαϊκά προσκλητήρια. Προερχόμαστε δε από οικογένειες με προσφορά στον τόπο, καθώς οι πατεράδες κι οι παππούδες μας έκαναν αγώνες στο βουνό, στις φυλακές, στην εξορία, στα συνδικαλιστικά, αλλά και τα κινήματα ειρήνης!

Τέλος ερωτούμε, γιατί δε δείξατε την ανάλογη ευαισθησία, ώστε να μας αποστείλετε ευχαριστήριες επιστολές, όταν ανελλιπώς καταχωρούμε σε περίοπτο σημείο δηλώσεις και θέσεις σημαντικών στελεχών του κόμματος;

Σας γνωστοποιούμε ότι η επιστολή μας θα αποσταλεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου και της Ικαρίας, καθώς και στον νομάρχη Σάμου. Αναμένουμε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στον ίδιο χώρο και με την ίδια γραμματοσειρά ως απάντηση στη δική σας επιστολή, σύμφωνα με το νόμο περί Τύπου».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στην εφημερίδα «ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» την παρακάτω απάντηση:

«Προς

την εφημερίδα "Σαμιακός Τύπος"

Αθήνα 20/9/04

Θα μπορούσατε (όπως έπρεπε) να διασταυρώσετε τις όποιες πληροφορίες σας (αν τις είχατε), και όχι να κάνετε λόγο για φήμες, που σας οδήγησαν να γράψετε όσα γράψατε και όπως τα γράψατε. Μπορούσατε να ερωτήσετε και το ΚΚΕ και άλλους αρμόδιους, αν υπήρξε συνάντηση - και μάλιστα μυστική! - της Αλέκας Παπαρήγα με τον νομάρχη Σάμου - Ικαρίας. Δεν το κάνατε, αν και γνωρίζετε, ότι "ειδήσεις", που μπαίνουν έστω και με ερωτηματικό, αρκεί για να δημιουργούν εντυπώσεις και σύγχυση.

Επιχειρήσατε, επιπλέον, να παρουσιάσετε τη θέση της τοπικής Οργάνωσης στη Σάμο - Ικαρία ως ευρισκόμενη σε αντίθεση με την κεντρική θέση του ΚΚΕ για το εργοστάσιο στην Ικαρία.

Αν τα παραπάνω δεν είχαν εξελιχθεί έτσι, από δική σας υπαιτιότητα, δε θα υπήρχε και λόγος να απολογείσθε. Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε την έμμεση αποδοχή σας ότι σφάλατε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ