Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η σύνοδος των πλανητών

Πέρασε και η χτεσινή, 5η του Μάη και, βέβαια, δεν πραγματοποιήθηκαν όσα πρόβλεπαν κάποιοι σύγχρονοι «προφήτες», με αφορμή τη συγκέντρωση πέντε πλανητών (Αρη, Δία, Αφροδίτης, Ερμή και Κρόνου), στην απέναντι από τη Γη (σε σχέση με τον Ηλιο) περιοχή. Γράφουμε για συγκέντρωση και όχι για ευθυγράμμιση, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Οι πέντε αυτοί πλανήτες βρίσκονταν χτες, λίγο πριν το μεσημέρι, στην ίδια περιοχή, όχι σε μια ευθεία γραμμή, αλλά σε μια ακτίνα περίπου 26 μοιρών.

Το φαινόμενο, βέβαια, ήταν σπάνιο, αφού τα τελευταία χίλια χρόνια είχαμε δέκα μόνο παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά η σπανιότητα αυτή κάθε άλλο παρά συνεπαγόταν και τα όσα οι «καταστροφολόγοι» προφήτευαν. Αρκεί να σκεφθούμε, ότι σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί επιστήμονες, η ελκτική επίδραση όλων μαζί των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος πάνω στη Γη δε φθάνει ούτε στο 2% της έλξης λόγω της Σελήνης.

Πολλά και διάφορα, επόμενα, μπορεί να συνέβησαν χτες - όπως γίνεται και κάθε μέρα, άλλωστε - αλλά μόνο με τη συγκέντρωση των πλανητών δεν είχαν σχέση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ