Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομοβροντία!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με μια ομοβροντία θριαμβολογίας υποδέχτηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις εκθέσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο τρίτο στάδιο της ΟΝΕ. Δηλαδή, τις εκθέσεις που υπαγορεύουν τη διαιώνιση της σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το σάρωμα της κοινωνικής ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ. κλπ. Ολα αυτά βέβαια η κυβέρνηση επιχειρεί να τα αποκρύψει και συνεχίζει να παραπλανεί την κοινή γνώμη, με δηλώσεις όπως αυτές του Γ. Παπαντωνίου ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα από τη μετα-ΟΝΕ εποχή». Πιο άνετη -καθ' ότι εκ του ασφαλούς- η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει βηματισμό και να προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση των πιο πάνω κατευθύνσεων. Και ακόμα πιο άνετος ο Μάνος, ζητά εδώ και τώρα «διαρθρωτικές αλλαγές», που θα κάνουν «ανταγωνιστική» την ελληνική οικονομία, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «ατολμία»!

Οπως καταλαβαίνετε, «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», όπως σπεύδει να προετοιμάσει το έδαφος η «Καθημερινή» με τον προχτεσινό κεντρικό της τίτλο ή, όπως προειδοποιούν τα «Νέα», ήρθε η ώρα για «σαρωτικές ανατροπές σε αγορές (σ.σ. πρώτα και κύρια εννοούν την αγορά της εργασίας), επαγγέλματα, ΔΕΚΟ»..!

Και σ' αυτή την επίθεση θα είναι μαζί τα δυο μεγάλα κόμματα, αφού -όπως διαπιστώνει και από το πρωτοσέλιδο άρθρο του στο προχθεσινό «Βήμα» ο Γ. Αλογοσκούφης- «η ομοψυχία τους στο θέμα αυτό είναι πράγμα πρωτοφανές για την πρόσφατη ελληνική ιστορία»...

Πρωτοφανές! Πρωτοφανές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ