Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Δε σκύβει το κεφάλι!

Εντονη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αθήνας για την καταστροφή πανό του ΠΑΜΕ και την απαράδεκτη στάση του δημάρχου  

Από την προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας, μετά τις συλλήψεις των συνδικαλιστών
Από την προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας, μετά τις συλλήψεις των συνδικαλιστών
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, σε διάβημα διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις του Δ. Κουμπούρη, γραμματέα της ΕΣΑΚ και Π. Σοφού, γραμματέα του Εργατικού Κέντρου ΑΘήνας - στελεχών του ΠΑΜΕ - προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και ανάρτησης πανό για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Κυριακής.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Νίκο Γιατράκο,κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πρωτοφανή αστυνομική παρουσία, καθώς μία διμοιρία ΜΑΤ έλεγχε και απαγόρευε την είσοδο στο δημαρχείο, ακόμα και των συνδικαλιστών που είχαν πάει να δουν τον δήμαρχο, αλλά και των δημοσιογράφων! Τελικά, επιτράπηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων. Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τις συλλήψεις «ατυχές γεγονός», είπε ότι η αστυνομία που ήταν έξω από το δημαρχείο είναι για να επιτηρεί το χώρο και συμφώνησε ότι μπορεί το ΠΑΜΕ να αναρτήσει πανό και αφίσες στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί με το δήμαρχο. Δεν έδωσε, ωστόσο, καμία εξήγηση για την αυθαίρετη καταστροφή των πανό την προηγούμενη μέρα.

Το ΠΑΜΕ κατάγγειλε στον αντιδήμαρχο τη συνολική στάση του Δήμου και την αναξιοπιστία του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου, καθώς, όπως τόνισαν, είχαν συμφωνηθεί τα σημεία όπου θα κολλούνταν αφίσες και θα αναρτόνταν πανό, παρ' όλα αυτά ο δήμαρχος αθέτησε τη συμφωνία. Επιπλέον κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας στο χώρο και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην σταματήσουν, ούτε τώρα ούτε άλλη φορά, να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 το πρωί και να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τη φωνή των εργατών», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Επίσης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας Α. Αναπλιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»Λεων. Αυδής καταγγέλλει τα επεισόδια που έγιναν προχθές μεταξύ συνεργείων του Δήμου - που αφαιρούσαν πανό του ΠΑΜΕ - και εργαζομένων. Ο Λεων. Αυδής ζητά να γραφτεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη και πλήρης συζήτηση, «λόγω της σημασίας του ζητήματος και της σχέσης του με την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Οπως σημειώνει ο Λεων. Αυδής: «Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το δικαίωμα να γνωστοποιήσουν την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και θέτουν μείζονος σημασίας ζητήματα, ιδίως ενόψει των καταγγελιών του ΠΑΜΕ ότι είχε προηγηθεί συμφωνία με τον κ. δήμαρχο για τους χώρους ανάρτησης των πανό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ