Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συσπείρωση και πάλη για να φύγουν από την πόλη μας οι ΝΑΤΟ-δολοφόνοι

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Τη βεβαιότητα ότι κανένα όφελος δεν πρόκειται να προκύψει για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από την ασφυκτική πολιορκία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της «νέας τάξης», διατυπώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και καλεί σε λαϊκή συσπείρωση και πάλη ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για να φύγουν από την πόλη οι ΝΑΤΟ-δολοφόνοι και η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των πολυεθνικών.

Με αφορμή την πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη του 7ου Οικονομικού Φόρουμ για την «ανασυγκρότηση των Βαλκανίων», τη λειτουργία και επίσημα πλέον του Κέντρου «για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη» και τη διεξαγωγή της άσκησης «Dynamic MIX», η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώσει σε ανακοίνωσή της:

«Η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Νέας Τάξης πολιορκείται ασφυκτικά το τελευταίο διάστημα.

Το πολυεθνικό κεφάλαιο επιτίθεται σ' όλα τα μέτωπα και μ' όλους τους τρόπους για να εξασφαλίσει σφαίρες επιρροής, για να ξεζουμίσει πιο αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχει τομέας και επίπεδο της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής ζωής της, που να μην ασφυκτιά από την παρουσία εκπροσώπων του πολυεθνικού κεφαλαίου, με στόχο να τη μετατρέψουν σε ορμητήριο για την υλοποίηση των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.

Πέρα από βασικό ορμητήριο για τον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, μετατρέπεται σε "πεδίο βολής" για την πολυεθνική άσκηση "Dynamic MIX", που αποσκοπεί στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της περιοχής και την επιβολή της Νέας Τάξης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Στις 8-9 του Μάη στο "HAYTT Regency" ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων διοργανώνουν ημερίδα με στόχο την παραπέρα εξειδίκευση των μέτρων στο πλαίσιο του "Συμφώνου Σταθερότητας". Σκοπός ο συντονισμός των δυνάμεων για την καταλήστευση των λαών της περιοχής, για το μοίρασμα της λείας αναμεταξύ τους. Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή έχουν ανάγκη από μια πολιτική στη βάση των ισότιμων σχέσεων και του αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς της περιοχής και όχι από την πολιτική που προωθούν οι πολυεθνικές με τις συνάξεις τύπου HAYTT.

Αυτές οι ωμές στρατιωτικές, οικονομικές παρεμβάσεις φαίνεται ότι δεν τους είναι αρκετές. Για να σιγουρέψουν καλύτερα τη δουλιά, έβαλαν μπροστά μηχανισμούς ιδεολογικής χειραγώγησης των εργαζομένων και των λαών.

Ετσι την Τρίτη 9 Μάη εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το

"Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη", με πρόεδρο τον Αμερικανό Μάθιου Νίμιτς. Σκοπός του Κέντρου να "καλλιεργήσει τους θεσμούς που παράγουν δημοκρατικές πλουραλιστικές κοινωνίες και την οικονομία της αγοράς" -διάβαζε καπιταλιστικές κοινωνίες.

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία φανέρωσε με τον πιο ωμό τρόπο τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους όταν μιλούν για "δημοκρατικές πλουραλιστικές κοινωνίες". Μετά την παράδοση του λιμανιού, του αεροδρομίου, του οδικού δικτύου, των εδαφών της περιοχής στους νεοταξίτες, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα παραπέρα. Παραχώρησε "ευγενώς" μέσω του "Οργανισμού Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα '97" ένα αναπαλαιωμένο κτίριο στην Ανω Πόλη για να λειτουργεί αυτός ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Είναι γεγονός ότι απ' όλη αυτή τη δραστηριότητα των νεοταξιτών κανένα όφελος δεν πρόκειται να προκύψει για την πλειοψηφία των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πέρα από τη λαϊκή συσπείρωση και πάλη.

Να αντισταθούμε στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Εξω οι ΝΑΤΟ-δολοφόνοι από την πόλη μας.

Η Θεσσαλονίκη πόλη φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των πολυεθνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ